KCDK-E: Erdoğan çöküşten kurtulamayacak!

Yeni yılı kutlayan KCDK-E, 2019'da soykırımcı saldırıların da direnişin de büyüdüğüne dikkat çekti, "Erdoğan çöküşten kurtulamayacak" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bugün yeni yıl mesajı yayımladı.
Açıklamada, 2019'un, AKP-MHP iktidarının özel savaşı yoğunlaştırdığı bir yıl olduğuna dikkat çekilerek, "Faşist, soykırımcı AKP devleti tüm kirli yöntemleri kullanarak topyekûn savaş konseptini önce İmralı’da önder Apo’ya uyguladı. Tecridi derinleştirerek Kuzey Kürdistan, Türkiye, Rojava, Güney Kürdistan ve Şengal’e saldırılarla soykırım yapmayı ve özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçladı" denildi.

'DİRENİŞ ZİRVELEŞTİ'

Savaş konseptine karşı direnişlerin de yayıldığına vurgu yapılan açıklamada, "Faşist Türk devletinin bu topyekûn savaş konseptine karşı Kürdistan, Avrupa ve dünyada binlerin katılımı ile açlık grevi eylemleri ile halkımız Reber Apo’ya Özgürlük ve Kürdistan’a yönelik soykırımcı katliam ve saldırılara karşı topyekûn direniş hamlesini başlattı.  2019 tecridin boşa çıkarıldığı ve nefes nefese direnişin tüm dünyada zirveleştiği yıl oldu. Tecride karşı tarihi açlık grevi eylemi, görkemli Newroz serhildanları, 8 Mart direnişi ve 9 Ekim Rojava işgaline karşı ulusal birlik ve dünya halklarının enternasyonalist dayanışma ve desteğinin zirve yaptığı yıl olmuştur" diye kaydedildi.
Kürtlerin Türk devletine karşı ulusal birlik için kararlı bir şekilde tutum aldığına işaret edilen açıklamada, "Bu tepki Türk mallarını boykotla ulusal birlik bilincine dönüştü" hatırlatması yapıldı.

'DİKTATÖR ÇÖKÜYOR!'

KCDK-E, şunları da ifade etti:
"Soykırımcı-sömürgeci özel savaş ittifakı AKP-MHP faşist devleti direniş karşısında yıpranmış ve güçten düşmüştür. Hiçbir şey bu faşist ittifakı ve diktatör Erdoğan’ı çöküşten kurtaramayacaktır.
Tüm dünyada ve Avrupa’da 2020 yılına kararlı bir duruşla giriyoruz. Başta Rojava direnişçilerinin, halkının olmak üzere tüm Kürdistan halklarının ve dünyada özgürlük, eşitlik mücadelesi yürütenlerin yeni yılını kutluyor, yeni yılda 'Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan, Demokratik Ortadoğu ve Dünya' olmasını dileriz."