KCDK-E: HDP'ye verilen oylar faşizmi bloke edecek

KCDK-E, HDP'ye oy vermek için seçmenlere kayıt yapma çağrısında bulunurken, "Kullanacağımız her oy, katliamcı faşist AKP-MHP ittifakını bloke edecektir" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, 24 Haziran'daki seçimlere ilişkin bugün yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, 24 Haziran'daki seçimlerin özgürlük ve demokrasi mücadelesi açısından önemli bir dönemeç olduğuna dikkat çekilerek, "Demokrasi ve özgürlük mücadelesi için kullanacağımız her oy, katliamcı faşist AKP-MHP ittifakını bloke edecektir" mesajı verildi.

'KULLANILMAYAN HER OY ERDOĞAN REJİMİNE YARAR'

KCDK-E, açıklamasında şunları da kaydetti:

"Benim bir oyumla bir şey olmaz anlayışıyla, kullanılmayan her oy, Erdoğan rejimine doğrudan bir destek anlamına gelmektedir. Bu seçimlere sıradan yaklaşmak ve kullanılmayacak her oy katliamcı, baskıcı faşist ve tekçi ittifaklara destek vermek anlamına gelmektedir. Her oy katliamcıların durdurulmasında, geriletilmesinde, halkların ve eşitliklerin temsili olan HDP’nin büyük metropollerde ek vekil çıkarma imkânını sağlayacağı gibi Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Demirtaş’ın iddiasını daha da büyütecektir.

'İKİ GÜN SEFERBERLİK!'

Avrupa’dan ABD’ye, Kanada’dan Afrika’ya, Japonya’dan Avustralya'ya kadar kaydolmayan seçmen kalmamalıdır. Herkes son iki gün kayıtlar için seferberlik ruhu ile çalışmalıdır. Bu seçimde Avrupa oylarının seçimin kaderini belirleyeceğini biliyoruz. O zaman 'kayıtsız kimse kalmamalı' şiarı ile kayıt ve seçmen sorgulamayı bugün ve yarın tüm meclislerimiz ve seçim komisyonlarımız temel gündem yaparak çalışmalıdır."