KCDK-E, Köln yürüyüşüne çağırdı: Önderliğimizi özgürleştirelim

KCDK-E, 17 Şubat'ta Köln'deki yürüyüşe dikkat çekerek, "Tecridi kırmak, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için herkese çağrı yapıyoruz" dedi.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "10 Ekim 2023’de dünyanın 100’den fazla merkezinde yapılan çağrılarla start alan Önder Apo’yu özgürleştirme hamlesi büyüyerek kitlesel boyutlara ulaşmaktadır. Hamlenin devamı olan Avrupa Merkezi yürüyüşü 17 Şubat’ta Köln’de gerçekleşecek" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"25 yıldır süren tecrit, işkence ve hukuksuzluğa son verin! Önder Apo’ya Özgürlük Yürüyüşüne sayılı günler kaldı. Yürüyüşe katılmak için Avrupa’nın her yerinde ulaşılmadık ev, esnaf, dost kalmayacak şiarıyla çalışmalar devam ediyor.
Tüm meclislerimiz, komisyonlarımız, komünlerimiz ve dostlarımızla birlikte Önderliğimizin özgürleşmesi için örgütlenerek yerimizi alıyoruz. Kitlesel olarak Köln’e akacağız.

Tecridi kırmak, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için herkese çağrı yapıyoruz

Bütün meclisler olağanüstü durum ilan ederek sadece bu çalışmaya kilitlenmiştir. Tüm ülkelerde meclislerimiz, bileşenler, komün yapılarımız çalışmaya daha üst bir tempoyla sarılarak 1-17 Şubat arasında bütün çalışmaları ve etkinlikleri durdurarak temel çalışmanın 17 Şubat eylemi olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.

Önderliğin özgürlüğü bizim için temel değerdir. Bu inanç ve bu kararlılıkla gelecek 17 Şubat’ta Köln’de gerçekleşecek Avrupa merkezi yürüyüşüne kenetlenelim. Önderliğimizi özgürleştirinceye kadar alanlarda olalım.

 Yeni döneme dostlarımızı artırarak düşmanlarımızı güçsüzleştirmek için de daha fazla çalışmalıyız. Bu inançla ve bu kararlılıkla önderliğimizi özgürleştireceğiz. Bu vesileyle yurtsever halkımızı, kadınları, çocukları, yaşlı ya da genç herkesi ve tüm dostları 17 Şubat Köln yürüyüşüne kilitlenmeye çağırıyoruz."