KCDK-E, komplo karşıtı yürüyüşlere çağırdı

KCDK-E, 15 Şubat Komplosu'na karşı düzenlenecek yürüyüşlerin takvimini açıkladı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu'na karşı bugün yazılı açıklama yaptı, yürüyüş takvimini duyurdu.
Açıklamada, "Başını ABD, İngiltere’nin çektiği, birçok devlet ve yerel gerici güçlerin de içerisinde yer aldığı uluslararası komployu ve komplocu güçleri kınıyoruz. Komplo karşısında onurlu bir direniş içerisine giren ve özgürlük uğruna bedel ödeyen, bu uğurda gerek komplonun gerçekleştiği gün ve gerekse de geçen 21 yıl boyunca bu uğurda hayatını kaybedenleri saygı ve minnetle anıyoruz" denildi.

'KOMPLO BAŞKA YÖNTEMLERLE SÜRÜYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"15 Şubat 1999 uluslararası komplosu ile amaçlanan halkların birbirine kırdırtılması, soykırımın gerçekleştirilmesi ve tüm Ortadoğu’yu saracak çatışma ortamının geliştirilmesi stratejisi Reber Apo’nun öngörüsü ve çabalarıyla boşa çıkarılmıştır.
21 yıl boyunca komplocu güçler bu amaçlarından vazgeçmeden farklı yöntemler deneyerek komployu sürdürdüler. Kürt sorununun demokratik çözümü ve Ortadoğu’da demokratik bir yaşam ve sistemin geliştirilmesinin önünü almak amacıyla tüm insanlığın başına DAİŞ bela edilerek özgürlük güçlerine karşı savaştırılmıştır. Komplo ile amaçlanan soykırım stratejisi DAİŞ ile birlikte Rojava topraklarında sürdürülmüştür. 11 bin şehidi olan Rojava halkları kendi topraklarını ve özgürlüklerini koruma mücadelesini en üst düzeyde tüm fedakârlığı ortaya koyarak göstermiştir. DAİŞ zihniyetli AKP-MHP özel savaş hükümeti, piyonları ile sonuç almayınca tüm kirli yöntemleri ve çeteleriyle Rojava’ya, Şengal’e ve tüm Kürdistan’a karşı işgal saldırılarını derinleştirmiştir. Reber Apo’nun demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmasının yaşam bulduğu Rojava basta olmak uzere tüm Kürdistan'a saldırılar ve işgaller tecritle iç içe yapılarak kesintisiz devam ettiriliyor.

'TÜRK DEVLETİNİN KİRLİ POLİTİKALARINA GÖZ YUMULUYOR'

Özgürlük için mücadele eden başta Kürt örgüt, kurum ve halkları olmak üzere tüm devrimci ve demokratik kesimlerin, halkların ve inançların özgürlük, eşitlik ve demokrasi taleplerinin önünü kesmek amacıyla Reber Apo, İmralı tecrit koşullarında bir rehine olarak tutulmaya devam edilmektedir. 21 yıldır çeşitli yol ve yöntemlerle sürdürülmüş olan tecrit, daha da ağırlaştırılmış bir tecrit ile devam ettirilmektedir. Başta Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa Konseyi ve CTP olmak üzere, ilgili kurumların görevlerini yapmaması ve 21 yıldır tüm eylem, etkinlik ve görüşmelerimizde dilendirmemize rağmen, yapılması gerekenler konusunda adım atılmamıştır. Tersine Türkiye’nin kirli politikalarına göz yumarak ve onaylayarak Türk devleti cesaretlendirilmiştir.

'TECRİDİ KIRINCA BÖLGE ÖZGÜRLEŞECEK'

Biliyoruz ki tecrit sadece Önder Apo’ya uygulanmıyor. Tecrit önder Apo şahsında Kürt halkına, dört parça Kürdistan topraklarında kadınlara, gençliğe, Türkiye ve Ortadoğu halklarına uygulanıyor. Tecrit ile sorunların çözümü engelleniyor, halklar birbirine düşmanlaştırılmaya çalışılıyor. İçte ve dışta savaş, işgal politikası devam ettiriliyor, Kürt halkının iradesi tanınmıyor, belediyelerine kayyum atanıyor. Kürt halkının bütün kazanımları tek tek yok edilmek isteniyor. Bu saldırılar sadece Kuzey Kürdistan’da değil; tüm parçalardaki ve yurt dışındaki Kürdistanlıların tüm kazanımlarına ve değerlerine yönelik bir saldırı ve etnik temizlik uygulanmaktadır.  Başta Reber Apo olmak üzere Kürdistan halkının ulusal birlik direnişi, dünya halklarının enternasyonalist dayanışması bu kirli politikaları önemli oranda boşa çıkarmıştır. Halkımız ve dostlarımızın ortak direnişiyle tecridi kırıp, faşizmi yıkarak yenilgiye uğrattığımızda, Kürdistan ve bölge halkları özgürleşecektir. Direnerek kazanacağız. Direnerek özgürleşeceğiz.
Uluslararası Komplonun devamı olan tecrit bir insanlık suçudur. Türkiye devleti tam 21 yıldır bu insanlık suçunu işlemeye devam ediyor. Uygulanan tecrit ne hukuki ne ahlaki ne insani ve nede vicdanidir. Kürt halkı, demokrasi, barış, özgürlük ve adalet isteyenlerin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bizim mücadelemiz Sayın Öcalan’ın özgürlüğü, Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü ve Türkiye’yi demokratikleştirme mücadelesidir. Özgürlüğe giden bu mücadele yolunun önündeki tecrit engeldir ve derhal kaldırılmalıdır.

ÇAĞRI

KCDK-E olarak uluslararası komployu kınamak ve ‘Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü' şiarıyla yapacağımız yürüyüş, miting ve etkinlikler 31 Ocak’tan itibaren başlayacaktır. Aşağıdaki yapılacak uzun yürüyüşlere başta Kürdistanlılar olmak üzere tüm demokratik kurum ve kuruluşları, STÖ, sanatçı, aydın, akademisyenleri katılmaya davet ediyoruz."

YÜRÜYÜŞ TAKVİMİ

KCDK-E, yürüyüş programlarını şöyle açıkladı:
"3 koldan yapılacak merkezi uzun yürüyüşler:
Cenevre-Strasbourg kolu: 10-15 Şubat tarihleri arasında: Kürdistan ve Türkiyeli kurum, parti temsilcileri, aydın, yazar ve sanatçılar katılacaktır.
Luxemburg-Strasbourg kolu: 10-15 Şubat tarihleri arasında tüm Avrupa ülkelerinden, Kanada, Avustralya, ABD'den gelen enternasyonalistler katılacak,
Frankfurt-Strasbourg kolu: 7-15  Şubat tarihleri arasında gençler katılacak.
Ülke ve eyaletlerde yapılacak 3 günlük uzun yürüyüşler:

FRANSA
Paris  
7-9 Şubat
Başlama yeri: Vilneuve Saint Georges Derneği'nin önü.  
Saat: 11.00
Marsilya
13-15 Şubat
Başlama yeri: Martigues
Saat: 10.00

DANİMARKA
Kopenhag
15-16 Şubat
Başlama yeri: Glostrup st.-kultorv merkezi
Saat: 10.00

AVUSTURYA
Viyana
7-8 Subat
Başlama yeri: St.Pölten Derneği
Saat: 10.00

HOLANDA
Delft
8 Şubat:
Başlama yer: Delft istasyonu bitişi
Saat: 10.00

YUNANİSTAN
Atina
13-15 Şubat
Başlama yeri: Lavrion
Saat: 9:00  

BELÇİKA
Leuven
9-10 Şubat
Başlama yeri: Leuven merkez (istasyon)
Saat: 10.00

ALMANYA
FED-DEM (Kuzey Almanya) Federasyonu
Hamburg Eyaleti:
31 Ocak-2 Şubat
Başlama yeri: Hamburg Rathausplatz
Saat: 12.00
Niedersachsen Eyaleti:
1-3 Şubat
Başlama yeri: Langenhagen
Saat: 11.00
FED-KURD (Doğu Almanya) Federasyonu
Berlin  
1-3 Şubat
Başlama yeri: Kottbusser Tor
Saat: 11.00
FCK-BW / Bayern Federasyonu
7-9 Şubat
Başlama yeri: Eslingen Bahnhof
Saat: 9.00
FED-MED (NRW) Federasyonu
7-8 Şubat."