KCDK-E, Kurban Bayramını kutladı

Kurban Bayramını kutlayan KCDK-E, halkı mücadeleyi ve birbirini daha güçlü sahiplenmeye çağırdı.

KCDK-E, Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.


KCDK-E'nin mesajı şöyle:


"Kürdistan tüm parçaları üzerinde süren işgal tehditlerine karşı ulusal birliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkararak sahiplenmeliyiz.
AKP-MHP faşist ittifakının Kürdistan coğrafyası üzerinde katliamcı politikaları mübarek Kurban Bayramı gününde de sürmektedir.
Barbar DAİŞ zihniyetli AKP, halkımızın inancını ve bayramını kutlamasına müsaade etmediği gibi saldırıları ile bayramlarını da engellemektedir. Sivil yerleşim alanlarına yaptığı saldırılarda çocuk, kadın ve yaşlı demeden Kürt halkını hedef almaktadır.


'DİRENİŞ KARŞISINDA KAYBEDECEKLER'


Sahtekar Erdoğan ve hükümeti bayram arifesinde de Şengal, Maxmûr, Güney Kürdistan ve Rojava olmak üzere tüm Kürdistan’da işgal saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan diktatör Erdoğan ve AKP devleti halkımızın ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir.
Din, ahlak ve hukuk tanımayan, insani tüm değerlerden uzak olan diktatör Erdoğan ve AKP devleti halkımızın ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybetme korkusuyla katliama başvuruyor.


'BİRBİRİMİZİ SAHİPLENMELİYİZ'


Bu sebeple halkımız her zamankinden daha çok birbirini sahiplenmeli, bayram vesilesiyle bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını daha da büyütmesini, başta Şahba olmak üzere ülkede muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip, ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirmelidirler. Kürdistan tüm parçaları üzerinde süren işgal tehditlerine karşı ulusal birliğimize daha fazla ve daha güçlü sahip çıkararak sahiplenmeliyiz.
KCDK-E olarak bu bayramın halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz."