KCDK-E: Kürtler hemen harekete geçmeli, alanlara çıkmalı

Türk ordusunun işgalci saldırılarına karşı açıklama yapan KCDK-E, "Kürt halkımız, devrimci, demokrat, aydın, Avrupa ve dünya halklarını bu işgal ve ilhak saldırılarına karşı alanlara inmeye çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E, Türk ordusunun işgalci saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı, alanlara çağırdı.

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"Soykırımcı Türk devleti zap'a bağlı Qela Bêdewê, Dola Nêrwe ve Kinyaniş alanlarına işgal saldırısı başlattı.
Dün Metina ve Avaşin’e dönük başlayan saldırı sabah saatlerinde Zap'a bağlı Qela Bêdewê, Şehît Munzur, Dola Nêrwe ve Kinyaniş alanlarına kapsayacak şekilde sürmektedir.
İşgalci Türk ordusu karadan ve havadan yoğun bombardıman gerçekleştirmekte ve sivil alanları da bombalamaktadır.
Bölgeye yoğun bir şekilde havan ve obüs ile saldırısı yapan işgalci Türk ordusu sivil-gerilla ayırt etmeksizin Kürt soykırımını hedeflemektedir. Başta ABD olmak üzere Avrupa ve uluslararası güçlerin onayı dahilinde gerçekleştirilen bu ilhak saldırısı Kürt halkının özgür Kürdistan hedeflerini yok etmeye dönük bir saldırıdır.
Kürt halkı topraklarını işgali hedefleyen, varlık-yokluk anlamına gelen bu saldırıya karşı ayağa kalkarak, sokağa ve alanlara çıkarak karşı koymak için an itibarıyla harekete geçmelidir.
ABD, Avrupa’nın iki yüzlü tutumlarını teşhir etmek için Avrupa kamuoyunu harekete geçmeye çağırmalıdır. Faşist Türk rejimini ve diktatör Erdoğan’ın işlediği savaş suçlarını, işgal ve ilhak hedeflerini teşhir etmek için bulunduğumuz her yerde ayağa kalkarak sokağa çıkıyoruz.
KCDK-E olarak topraklarını savunma görevi ile karşı karşıya olan Kürt halkımız, devrimci, demokrat, aydın, Avrupa ve dünya halklarını bu işgal ve ilhak saldırılarına karşı alanlara inmeye çağırıyoruz."