KCDK-E: Newroz yaratıcı biçimlerde kutlanmalı

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), 21 Mart Newroz bayramının koronavirüs salgını nedeniyle yaratıcı ve etkili biçimlerde kutlanması çağrısında bulundu.

“Newroz ateşiyle bedenlerini direniş abidesine çeviren tüm Newroz şehitlerini bir kez daha anıyoruz” diyen KCDK-E, “Hedefleri olan ‘Özgür Önderlik, Özgür Kürdistanı’ gerçekleştirmek için direnişi daha da büyüterek sağlamanın mücadelesini yükselteceğiz. Başta Kürt halk önderi Reber Apo olmak üzere tüm direnen halkımızın, bölge hakların ve dünya insanlığın Newrozu’nu kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Bu yıl ulusal birlik temelinde yapacağımız nevroz kutlamaları koronavirüsü salgını nedeniyle toplum kutlamalar yerine dar gruplar ve her evde, her yerde direniş ve diriliş bayramınızı kutlamalıyız” diye belirtildi.

KCDK-E açıklamasında devamla şunlar dile getirildi: “Direniş temelinde yapılması planlanan Newroz, tüm dünyada etkisini gösteren ve giderek yaygınlaşan koronavirüs salgınından dolayı farklı yaratıcı etkili bir şekilde, tüm dünyada özüne uygun olarak kutlanmalıdır.

Toplu olarak kutlanması insanlarımızın sağlık koşullarını olumsuz etkileyeceği için kitlesel etkinlikler yerine insan sağlığını tehlikeye sokmayacak dar gruplar ve farklı etkinliklerle gerçekleştireceğiz. Bu farklı yöntemler evlerin balkonlarına, camlarına, teraslarına 'Newroz Piroz Be!' afişini kendisi yazarak veya ulusal renkleri asarak, evlerimizde ışıkları açıp kapayarak, marşlarımızı okuyarak, camlarımıza değişik ışıklandırma vb. yöntemlerle Newroz’un simgelerini yaparak direniş ruhuyla karşılamalıyız.

Mümkün olan ülke ve şehirlerde dar gruplarla sokaklarda halaylarımızla, türkülerimizle Newroz’u kutlayalım. Sokağa çıkmanın yasak olduğu yerlerde halkımıza değişik ve yaratıcı yöntemlerle Newroz bayramını kutlaması için çağrıda bulunuyoruz.”