KCDK-E: Ramazan Bayramı dayanışma ve paylaşıma vesile olsun

KCDK-E, “Bayram vesilesiyle tüm halkımızı ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirerek zalimlere karşı dimdik ayakta olmaya Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için başlatılan hamleyi halklaştırmak için bu bayramı da vesile etmeliyiz” dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Ramazan Bayramı vesilesiyle şehit ailelerine, Kürt halkına, ezilen insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet dileklerini sundu.

“Yüzyılımızın barbar ve Kürt düşmanı faşist iktidarı AKP-MHP katliamcı politikalarını halkımıza karşı sürdürmektedir” denilen açıklamada, Kürt halkının aralıksız süren soykırım saldırılarına rağmen Ramazan Bayramı’nı barış ve kardeşlik içinde kutladığı ifade edildi.

Bayramların, çeşitli inançlara sahip halkların tekrar tekrar dayanışma ruhunu büyüttüğü, yaralarını  sardığı günler olduğu, buluşma ve ortaklaşmanın en büyük vesilesi olduğu kaydedilen KCDK-E’nin yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu nedenle halkımız, bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını büyütmeli, milyonları etkileyen yoksulluk karşısında elinden gelen tüm imkanları seferber etmeye devam etmelidirler. Bayram vesilesiyle Kurdistan’ın tüm parçalarında muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu bu bayramda da güçlendirmeliyiz.

Önder Apo’nun insanlığı buluşturan, halklar ve inançlar arası düşmanlığı sonlandıran, ortak yaşamı büyüten paradigmasını anlatmaya en güzel örnek teşkil eden bayram günlerini Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü daha güçlü talep ederek onurlandıralım.

Birlik ve beraberlik duygularıyla Önder Apo’nun insanlığı birleştiren düşünceleri etrafında direnen, faşist devlet karşısında diz çökmeyen, evleri yakılıp, yıkılan halkımıza sahip çıkıp bayramda onları yalnız bırakmamalıyız. Maddi ve manevi dayanışmayı güçlendirmeli ve mücadeleyi büyütmeliyiz.

Bayram vesilesiyle tüm halkımızı ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirerek zalimlere karşı dimdik ayakta olmaya Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için başlatılan hamleyi halklaştırmak için bu bayramı da vesile etmeliyiz.

KCDK-E olarak bu bayramın halklara ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkı olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyor, dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz.”