KCDK-E: Seferberlik ruhuyla Düsseldorf'ta buluşalım!

KCDK-E, tüm Kürt halkını seferberlik ruhuyla işgal ve ihanete karşı 30 Nisan'da Düsseldorf'a çağırdı, "Gün, onurumuzu koruma günüdür" dedi.

 

KCDK-E eşbaşkanları, işgale ve ihanete karşı Düsseldorf'ta düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.
Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "İşgalci Türk ordusunun işbirlikçileriyle Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı saldırı adım adım tüm Kürdistan parçalarını hedeflemiş bulunmaktadır" diyerek, şunları kaydetti:
"Kürt halkının topraklarını ve varlığını hedef alan bu saldırının boyutları büyük tehlikeler içermektedir. İşgal saldırısının hedefi Kürt halkının iradesini kırmak ve kazanımlarını bir bir elinden almaktır. Şengal, Rojava ve Güney Kürdistan’ı hedefleyen koordineli ve eşgüdümlü saldırılar topyekûn bir yönelimi ortaya koymaktadır. Öyle ki konseptin başarıya ulaşması için ihanetçi işbirlikçi güçlerin desteği ve uluslararası güçlerin de onayının alındığı görülmektedir.
Ancak 40 yıldan fazladır süren özgürlük mücadelesinin bu kritik süreci Kürt halkının birleşik ve ulusal birlik ruhuyla aşabilecek gücü mevcuttur. Bu soykırım saldırısının hedefinin sadece gerilla olmadığı, bir bütün olarak dört parça Kürdistan  halkının iradesi, özgürlük yürüyüşü ve kazanımlarına yönelik olduğu tartışma götürmez bir gerçektir. AKP-MHP faşist iktidarı 2021 yılındaki savaş konsepti gerilla ve Kürdistan halkının direnişi ile boşa çıkarılınca, büyük bir kiriz ve çıkmaz yaşayan Türk devleti, 2022 yılında KDP içindeki işbirlikçilerle sonuç almak istemektedir."

'TOPYEKÛN DİRENİŞLE YANIT VERELİM'

Açıklamada şunlar da belirtildi:
"40’tan fazla Avrupa'daki Kürdistanlı kurum ve partinin birlikte düzenlediği, 30 Nisan Cumartesi günü 'Li dijî Dagirkeriya devata Tirk  Kurdistanê biparêze' sloganıyla gerçekleşecek olan merkezi Almanya yürüyüş mitinginde Türk devletinin işgal ve katliamlarına karşı ortak ruh ve direnişle işgalciler ve işbirlikçilerin politikaları boşa çıkarılacaktır. Bu topyekûn işgal ve katliam saldırıları topyekûn direnişle boşa çıkarılabilir. Bu bilinç ve ruhla farklı parça ve görüşteki tüm Kürdistanli parti ve kurumların her yerde ortak bir ruhla direnişi yükseltmeleri tarihi ve ulusal bir görevdir.

KCDK-E olarak sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçilerinin işgal saldırılarına karşı çıkmak ve tüm Kürdistan halkının geleceğini korumak için direnen gerillanın direnişini sahiplenmek için tüm Kürdistanlı kurum, partileri, aydınları ve halkımızı ulusal kıyafetleri, Kurdistanê biparêze dövizleri ile 30 Nisan’da Düsseldorf'ta yapılacak yürüyüşe seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz. Gün onurumuzu, toprağımızı ve kazanımlarımızı koruma günüdür."