KCDK-E: Sessiz kalmak Kürt düşmanlarına hizmettir

KCDK-E, işgale ve uluslararası güçlerin Türk devletine desteğine karşı halkları alanlara çağırdı, "Sessiz kalmak Kürt düşmanlarına hizmet etmektir" dedi.

Kongreya Civakên  Demokratîk ên Kurdistaniyên li Ewrupa (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgeci Türk devleti Kürdistan’ı işgal ve soykırım politikalarını uluslararası hukuku ve insanlık değerlerini ayaklar altına alarak sürdürüyor. İşgalci Türk devletinin ABD, NATO ve uluslararası kurumların desteği olmadan bu savaşı yürütemeyeceği tüm açıklığıyla ortadadır" denildi.

"Neo-Osmancılık hayalleri kuran Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ı desteklemek, Kürdistan’daki işgal saldırılarına karşı sessiz kalmak Kürdistan ve bölgede yeni soykırımların  ortağı olmak anlamına gelmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Türk devleti, Kürdistan’da, Libya’da, Suriye’de, Irak’ta ve Kafkaslar'da işgal politikalarını hayata geçirmek için DAİŞ ve diğer cihadist grupları paramiliter yapı olarak kullanmaktadır. AKP-MHP’nin başını çektiği soykırımcı Türk devletini ve diktatörlüğü desteklemek, DAİŞ zihniyetini desteklemek anlamına gelmektedir.

Kamuoyu ve insanlığa çağrımız; ABD, NATO ve uluslararası güçlerin Türk devletine verdikleri desteklerini derhal geri çekmeleri amacıyla baskı oluşturmak için  harekete geçmeleridir. Türk devleti  Güney Kürdistan'da gerillaya ve Kürdistan halkına  karşı uluslararası kuralları hiçe sayarak kimyasal silah kulanmaktadır. Uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış kimyasal silahların kullanımına karşı sessiz kalmak insanlık değerlerini ayaklar altına almaktır. İnsanlık suçu olan kimyasal silahların Kürdistan'da kullanılmasına karşı insanlık değerlerini  korumak için ayağa kalk!

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Zap, Metina ve Avaşin’de mücadele veren Kürdistan özgürlük gerillası farklı kimlik, inançların özgürlüğü için tekçi ve soykırımcı Türk devletine karşı mücadele etmektedir.

Tıpkı daha önce DAİŞ’e karşı, Asuri, Keldani, Ermeni, Êzidî, Alevi, Hıristiyan, samimi Müslüman, Arap, Çerkesleri katliamlardan kurtarmak için büyük fedakârlık ve bedellerle bunu sağladığı gibi bugün de demokrasi, kadın özgürlüğü ve ortak özgür, eşit yaşamı sağlamak için büyük kahramanlıklarla mücadele etmektedir.

Dünya insanlığı demokrasi, özgürlük, eşitlik mücadelesini, Kürt sorununun demokratik çözümünü, demokratik Türkiye ve Ortadoğu için daha önce Kobanê'de olduğu gibi özgürlük mücadelesini desteklemeli. İşgalci ve katliamcı Türk devletinin saldırılarına karşı sesinizi yükseltmeye çağırıyoruz.

'KATLİAMA DESTEK VERMEKTEN VAZGEÇİN'

ABD, NATO ve uluslararası kurumlara çağrımız; Türk devletinin Kürdistan’da gerçekleştirdiği katliamlara, askeri, siyasi, diplomatik ve teknik destek vermekten vazgeçin.

Diktatör Erdoğan ve Türk devleti Kürdistan özgürlük mücadelesi karşısında zorlanmakta ve büyük krizler yaşamaktadır. Sizlerin desteği ve sessizliği olmasa Türk devleti Kürdistan’daki işgal ve katliam politikalarını yürütemez. Türk devletini desteklemenizin yeni cihadistlerin güçlenmesini sağlayacağını unutmayın.

Bu politikalar Kürdistan halkına olduğu kadar bölge ve dünya insanlığı için de büyük tehlikeleri içinde barındırıyor ve bu tutum Türk devletini desteklemek oluyor. Uluslararası güçlere çağrımız;   uluslararası yasaları işleterek Türk devletinin Kürdistan’daki katliam ve soykırım politikalarını durdurmalarıdır.

KÜRDİSTAN HALKINA ÇAĞRI

AKP-MHP’nin katliamcı faşist hükümeti ve Türk devletinin özgürlük gerillasına yönelik katliam ve saldırıları tüm Kürdistan halkının kazanımlarına, değerlerine ve geleceğimize yönelik saldırılardır.  Misak-i Milli hedeflerini her seferinde dillendiren sömürgeci Türk devleti, niyetinin tüm Kürdistan’ı işgal etmek olduğunu açık olarak hep dilendirmektedir.  

Kürdistan gerillası karşısında zorlanan Türk ordusu kimyasal dahil tüm kirli yöntemleri ve ihaneti devreye koyarak işgal ve katliam politikalarını sürdürüyor. Böylesi bir süreçte seyretmek, izlemek ve sessiz kalma tutumunun Kürt düşmanlarına hizmet ettiğini bilerek tüm Kürdistanlılar hangi parça ve görüşte olursa olsun ulusal, insani ve ahlaki olarak her yerde bu direnişi sahiplenmeli ve sonuç alana kadar direnişini sürdürmelidir.

KCDK-E olarak başta Berlin olmak üzere tüm ülkelerde 'ABD, NATO sömürgeci Türk devletinin Kürdistan'daki katliamları desteklemekte! Kürdistan'ı savun` slogani ile yapılacak eylemlere halkımızı, demokrat, özgürlük ve eşitlikten yana olan herkesi  seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz."