KCDK-E, şölen ve festivallere katılanları selamladı

KCDK-E, Avrupa'daki şölen ve festivallere katılanları selamlayarak, etkinliklerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve ulusal birliğin sahiplenildiğini belirtti.

KCDK-E Eşbaşkanlk Divanı, Kürt kültür Şöleni ve festivallere katılanlara teşekkür etti.

Yazılı açıklama yapan KCDK-E, "Bu yıl Hollanda’nın Landgraaf kentinde, Fransa’nın Marsilya kenti ve İsveç’in Stockholm kentinde 'DEM DEMA AZADIYÊ YE' şiarıyla gerçekleştirilen Kürt kültür şölen ve festivalleri on binlerin katılımı ve coşkuyla kutlandı. On binlerin buluştuğu şölen ve festivalleri Kürt halkı ve dostları coşkuyla kutlarken, ulusal sanatçıların ve değerli konuşmacıların sahne aldığı buluşmada, Önder Apo’yu kararlı bir sahiplenme iradesi atılan sloganlarla gösterildi" denildi.

'ULUSAL BİRLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Hollanda şöleninde Kürdistanlı kurumlar adına yapılan konuşmalarda tüm kazanımların korunması için ulusal birliğin önemine vurgular yapıldı. Kürt halkı üzerindeki saldırıların, işgale karşı sağlam durmanın, teslimiyet ve ihanete karşı mücadele etmenin çok daha üst düzeyde bir iradenin ortaya çıkartmakla mümkün olabileceği gerçeği bir kez daha haykırıldı. Halkımız ve dostları bu buluşmalarda uluslararası komplonun boşa çıkartılmasının da olmazsa olmaz bir doğru olduğunu yüksek sesle vurguladı.

'TEMEL ÇÖZÜM GÜCÜ ÖNDER ÖCALAN'

Kürt halkının dostları konuşmalarında Kürt sorununun demokratik çözümünde, Türkiye ve Ortadogu’da demokrasinin gelişmesinin temel çözüm gücünün Rêber Öcalan olduğu, aynı şekilde Rêber Öcalan’ın felsefesinin insanlık için bir umut ve çözüm olduğunu belirttiler. Bundan ötürü 'tüm demokrasi, özgürlük ve eşitlik isteyen insanlık Önder Apo'nun özgürlüğü için çalışmalıdır' dediler. 

Şölende Başûr, Bakur, Rojava ve Rojhilat’tan yazarlar halkla buluştu ve kitaplarını imzalayarak Kürt edebiyatı üzerine söyleşileri ile renk kattılar. Tüm parçalardaki sanatçılar direniş ve ulusal şarkıları ile büyük bir heyecan yarattılar.  Dört parçadan Kürdistan halkının  ve  tüm inançların dostlarımızla ortaklaştıkları tam bir ulusal ve demokratik şölen oldu. 

GENÇLER VE KADINLAR SELAMLANDI

Organizasyon tam bir disiplin ve iyi örgütlenmiş bir çalışma sergileyerek Kürt halkına yakışır bir şölen gerçekleştirdi. Korona salgını nedeniyle zorunlu kuralların olduğu etkinliklerde halk tam bir uyum sağlayarak üstüne düşeni yerine getirdi. Şölende Kürt gençliği kitlesel katılımı ve coşkusuyla denilebilir ki göz kamaştırdı. Sahiplenme ve coşku üst noktadaydı. Kadınlar alanın öncüleriydi. Birbirinden renkli kıyafetleri ve coşkularıyla şölen ve festivale ruh katılar. Çekilen halay, zılgıt ve sloganlarla 'işte buradayız, irademizi yeniliyoruz, Önder Apo ve özgürlük mücadelesi için seferberiz' dediler. 

KCDK-E olarak başta Landgraaf Belediyesi ve ilgili görevliler olmak üzere, eşgüdümlü ve koordineli çalıştıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Festivalde emeği geçen herkese, katılan tüm halkımıza  ve dostlarımıza bu kararlı duruş ve sahiplenmelerinden dolayı teşekkür ederiz."