KCDK-E/TJK-E: Önder Apo için kıyameti koparalım!

KCDK-E ve TJK-E, "Önder Apo için kıyameti koparmak için, her yerde ayakta olmaya devam ediyoruz" mesajını verdi.

KCDK-E, TJK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ailesiyle telefonda görüştüğü sırada telefonun aniden kesilmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"Önder Apo ile gerçekleştirilen telefon görüşmesi bilinmedik bir neden yüzünden kesilmiştir. Önder Apo görüşmenin gerçekleşebilen kısmında bu talebin yerine getirilmemesini kabul etmediğini, bu durumun hukuka aykırı olduğunu beyan etmiştir. Bir anda sözü kesilerek telefon görüşmesine son verilmiştir. Kardeşi Mehmet Öcalan yaşanan bu şaibeli durumun kaygıları daha da arttırdığını görüşme sonrası dile getirmiştir.

Yine İmralı’da bulunan Hamili Yıldırım'ın da görüşmesi oldukça kısa sürmüştür. Ayrıca Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş tecrit koşullarına karşı protesto olarak görüşe çıkmayarak tepkilerini ifade etmişlerdir.

'ÖNDER APO MİLYONLARIN GELECEĞİDİR'

Önder Apo etrafında bir çember olmuş Kürt halkı tüm eylem ve söylemlerinde onlarca defa ifade etmiştir ki, Önder Apo milyonlar için herhangi bir şey, herhangi biri değildir. Önder Apo milyonların geleceğini, özlemlerini, özgürlüğünü, yarınlarını temsil eden vazgeçilmez bir güneştir, yoldur ve iradedir. Önder Apo’ya yaklaşım Kürt halkına olan yaklaşımın kendisidir. Önder Apo’yu tecrit altında tutmak Kürt kimliği ve iradesini tecrit altında tutmak demektir.
Soykırımcı faşist Türk devleti Kürt halkının sinir uçları ile oynamakta ve bu duruma alışmamızı istiyor. Daha önce de belirttik ve yine belirtiyoruz, Önderlik kırmızı çizgimizdir. Fiziki olarak avukatları ve ailesi Önder Apo’yu görmeden ve hatta yeter artık özgürlüğünü sağlamadan hiçbir yalan-dolan Kürt halkını kandırmaya yetmeyecektir. Önderlik bizsek ve milyonların temsiliyeti diyorsak faşist Erdoğan bilmeli ki biz bu durumu asla kabul etmiyoruz. Önder Apo için kıyameti koparmak için, her yerde ayakta olmaya devam ediyoruz.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

Faşist Türk devleti Kürt halkının sinir uçları ile oynamaktadır. 22 yıldır uluslararası adalet, hukuk ilkelerine uymayan bu tecrit sistemini kınıyor, sorumlu olan tüm uluslararası kurumları derhal görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Hiçbir gerekçe gösterilmeden, Önder Apo ile derhal fiziki görüşmenin başlatılmasını talep etmektedir. Hem avukatlarının hem de ailelerinin ziyareti derhal sağlanmalıdır. Yıllardır üzerinde uygulanan faşist tecrit ve işkence sistemine derhal son verilmelidir.

Önder Apo şahsında ifadesini bulan Kürt halkının özgürlük mücadelesini ve Kürtlerin iradesini tecrit altına alma çabaları sonuçsuz kalacaktır.

KCDK-E ve TJK-E olarak duyarlı halkımızı bir an bile zaman kaybetmeden bulunduğumuz her yerde meydanlara çıkarak, Önder Apo’dan haber alıncaya kadar Kürt halkı ve dostlarını alanlara akmaya çağırıyoruz."