KCDK-E -TJK-E 3 günlük yas ilan etti, seferber olmaya çağırdı-YENİLENDİ

KCDK-E ve TJK-E, deprem felaketinde yaşamını yitirenleri anmak için 3 günlük yas ilan etti, yapılacak yardımların muhtaç durumdaki ailelere acilen ulaşabilmesi için Heyva Sor hesaplarının esas alınmasını istedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi KCDK-E ve Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kurdistan ve Türkiye’de 10’u aşkın kenti ağır etkileyen depremlere ilişkin bir açıklama yaparak, hayatını kaybedenleri anmak için 3 günlük yas ilan ettiklerini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bakurê Kurdistan başta olmak üzere, Rojava ve Türkiye kentlerinde gerçekleşen deprem felaketinde canlarını kaybedenleri anmak için KCDK-E ve TJK-E olarak 3 günlük yas ilan ediyoruz.

Kurdistan coğrafyasında savaş ve katliamdan başka hiç bir şey yapmayan AKP-MHP faşist iktidarı felaketi seyretmekten başka bir şey yapmamaktadır. Şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalar ve müdahalelerde yetersizdir. AKP-MHP iktidarı insani yardımları Afad üzerinden yapılmasını dayatarak, depremzadelere gerçek anlamda yardımların ulaşmasını engellemek ve yandaşlarına öncelik sağlamayı hedeflemektedir. Böylesi büyük bir felaketde dahi rant elde etmeyi planlamaktadır. Öyle ki Türk Tabipler Odası’nın bölgeye sağlık ekipmanlarını göndermelerini dahi sorun yapmaktadırlar.

SAVAŞ YIKIMINA DEPREM FELAKETİ DE EKLENDİ

Yine sürdürülen savaşla yeraltı ve yerüstü yaşam kaynakları büyük oranda çöküntüye uğrayan Kurdistan toprakları deprem felaketiyle birlikte büyük bir yıkıma, maddi ve manevi felakete dönüşmüştür. Halkımızın katliamına, maddi ve manevi yaşadıkları acıların sorumlusu faşist Türk devleti bu felaket karşısında da gerekli tedbir ve yardımları gerçekleştirmeyeceği açıktır. Bu nedenle yurt dışında yaşayan halkımızı, toplum merkezlerimizi, bileşenlerimizi, halkımızı, devrimci, demokrat, aydın ve insanlıktan yana olan herkesi bu felaket karşısında seferber olmaya çağırıyoruz.

YURTDIŞINDAKİ İNSANLARIMIZ EKMEĞİNİ PAYLAŞACAKTIR

Daha önceki Van, Cewlik ve Rojhilat depremlerinde olduğu gibi Avrupa, Kanada ve Avusturalya’daki halkımız, Türkiyeli demokratlar, Avrupalı humanist kurum ve kişilerin desteği ile devleti beklemeden Bakur ve Rojava’daki insanlarımıza yardım etmek ulusal, insani ve vicdani bir görevimiz olmaktadır.

YARDIMLAR HEYVA SOR HESAPLARI ÜZERİNDEN YAPILMALIDIR

Biliyoruz ki yurt dışındaki Kurdistanlılar, Kurdistan’daki onurlu halkımızı kimseye muhtaç bırakmadan ekmeğini, olanaklarını kardeşleri ile paylaşma bilinciyle hareket ederek depremde mağdur olan insanlarımıza maddi ve manevi desteğini yapacaktır. Tüm yapılacak yardımlar Heyva Sor hesapları üzerinden yapılmalıdır. Herkes dayanışmayı ve ortaklaşmayı büyütmek için  seferber olmalıdır.

KRİZ MASALARI YOLUYLA

Bakur ve Rojava'daki insanlarımıza yardım etmek için KCDK-E’ye bağlı tüm konfederasyon, federasyon, toplum merkezleri, inanç kurumları ve bileşenlerimizle birlikte kriz masaları oluşturduk. Oluşturulan kriz masaları yoluyla şu temelde hareket etmeliyiz;

1- Yardımların Heyva Sor kanalı üzerinden koordine edilmesi sağlanmalıdır ki yardımlar muhtaç durumdaki ailelere acilen ulaşabilsin.

2- Tüm Toplum merkezlerimiz kendi şehirlerindeki deprem felaketinde hayatını kaybeden ailelerin yakınlarını ziyaret edilerek acılarının paylaşılması ve bu insanlarımızın taziyeleri için derneklerimizin kendi hizmetlerinde olacaklarını bilmelerini isteriz.

3- Ülkede konutları olan herkesin böylesi bir felaket karşısında insani bir fedakarlıkla evlerini barınma sorunu olan insanlara açarak bu zor günlerde dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz

Bu vesileyle Avrupa, Kanada ve Avusturalya’da yaşayan halkımızı yaşanan bu felaket karşısında Kurumlarimizin oluşturduğu kriz masalarıyla birlikte hareket ederek bu zor sürece karşılamaya çağırıyoruz.

KCDK-E ve TJK-E olarak tekrardan yaşanan felakette hayatını kaybeden ailelerin yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralanan tüm halkımıza acil şifalar diliyoruz.