KCDK-E: Yarın Öcalan için Stuttgart'a!

KCDK-E, gençliğin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Stuttgart'ta düzenleyeceği yürüyüş için seferber olmaya çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "5 Aralık Cumartesi günü Önder Öcalan için gençlik Stuttgart’a akacak. 'Faşizme, işgale son! Öcalan’a özgürlük' kampanyası çerçevesinde gençler coşkulu yürüyüş gerçekleştirecek" denildi.

'MİLYONLARIN ÖNDERİ, İRADESİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kürdistan ve bölgede özgürlüğün ve eşitliğin teminatı olan Önder Öcalan, faşist Türk devletinin katliamlarını, başta Şengal halkı olmak üzere diktatör Erdoğan’ın yürüttüğü soykırım saldırılarını durdurulabilecek tek iradedir. Önder Öcalan milyonların önderi ve iradesidir. Ortaya koyduğu çözüm perspektifli paradigmayla insanlığın önünü açacak yol gösterici bir önderdir. Evrensel fikirleriyle dünyanın dört kıtasında ilgiyle takip edilmekte, önermeleri çeşitli dillerde yüz binlere ulaşmaktadır.

Önder Öcalan’ın hem fiziki özgürlüğünün sağlanması ve hem de evrensel fikirlerinin dünya halklarına tanıtılması için her zamankinden daha da fazla çalışmak gerekmektedir. Bu kapsamda 5 Aralık Cumartesi günü Stuttgart’ta gençlik öncülüğünde gerçekleştirilecek bu yürüyüşe tüm halkımızı, gençliği, dostları, insanlığı, sol, sosyalist herkesi aktif katılmaya çağırıyoruz.

Önder Öcalan, savaşa karşı barış, faşizme karşı özgürlük demektir. Öcalan’ın özgürleşmesi insanlığa kazandıracaktır."

KCDK-E, yürüyüşün 5 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'da Lautenschlagerstr'de gerçekleşeceğine dikkat çekti.