Kıbrıs’ta ABD Konsolosluğu önünde eylem

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi, PKK’nin 3 öncü kadrosu hakkında ABD kararına karşı ABD Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi üyeleri Lefkoşa’daki ABD Konsolosluğu önünde düzenledikleri eylem ile Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını ve PKK’nin 3 yöneticisi hakkında ABD’nin aldığı kararını protesto etti.

Protesto gösterisinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flamaları ve PKK bayrakları taşınırken, “Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan onurumuzdur, onurumuza dokunamazsınız" pankartını açtı.

Burada yapılan konuşmalarda, Türk devleti ve AKP-MHP rejiminin eli kanlı faşist bir yapı olduğu vurgulanarak, “PKK yöneticileri terörist değil halkının onurlu mücadelesini yürüten siyasetçilerdir. Türk devleti soykırım ve işgalci bir devlettir ve ABD, NATO sessizlikleri ile suç ortağıdırlar” dedi.

Sık sık, “Kahrolsun işgalci TC”, “Biji PKK” sloganlarının atıldığı eylem sonrası Amerikalı Konsolosluk yetkililerine Türk devletinin savaş suçlarının yer aldığı bir dosya sunuldu.