Kıbrıs’ta Kürt Halk Önderi için eylem

Limassol’da yaşayan Kürdistanlılar düzenledikleri eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yapılan telefon görüşmesinin kesilmesinin kaygıları arttırdığını vurgulayarak tecride son verilmesi çağrısı yaptı.

Kıbrıs'ın Limassol kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek ve özgürlüğü için bir kez daha alanlara çıktı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından yapılan çağrıyla bir araya gelen Kürdistanlılar, Moloz Parkı’nda bir araya gelerek yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirip, bildiri dağıttı.

Eylemde konuşan Kürt siyasetçi Lezgin Serhat, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'la ilgili kaygılarımız devam etmektedir. Kürt Halkı ve dostlarında Önder Apo'nun kardeşi Mehmet Öcalan'la yaptığı telefon görüşmesinin kesilmesi kaygılarımızı daha çok artırmıştır. 22 yıldır faşist, soykırımcı Türk devleti tarafından tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürt halkının kırmızı çizgisidir. Önder Apo’nun bir an önce avukatlarıyla yüz ýüze görüşme yapmasını bekliyoruz” dedi. 

Eylem “Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız”, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları ile sona erdi.