GÖRÜNTÜLÜ

KNK ara dönem toplantısı başladı

“Tekoşîna Rizgarî û Azadiya Kurdistanê da, rêya serkeftinê yekîtî ye” sloganıyla yapılan KNK ara dönem toplantısı başladı.

KNK ARA DÖNEM TOPLANTISI

Hollanda’nın Amsterdam kentinde, 26 Mayıs 1999'da kuruluş kongresini yapan Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK), 25 yıldır aralıksız olarak, dört parça Kurdistan’da, Kürt partiler arasında ulusal birlik arayışında.

KNK, 22’nci Genel Kurulu ara toplantısını gerçekleştirmek üzere toplandı. 2 gün sürecek olan toplantıya, Kurdistan’ın dört parçasından 200’e yakın delegenin yanı sıra üzere onlarca siyasi parti, kurum ve kuruluş temsilcisi ve  aydın, yazar ve şahsiyet katıldı.

Toplantıya Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir de katıldı.

'SALDIRILARA KARŞI ORTAK HAREKET ETMELİYİZ'

“Tekoşîna Rizgarî û Azadiya Kurdistanê da, rêya serkeftinê yekîtî ye” sloganıyla yapılan KNK Genel Kurul ara toplantısının açılış konuşması KNK Konseyi Üyesi Dr. Şergo Mihemed Emin ve KNK Yönetim Kurulu Üyesi Shala Hefid tarafından yapıldı.

Açılışın ardından 2 gün boyunca toplantıyı yönetecek olan divan seçimine geçildi.

Toplantının divanına Jalane Nexşibendi, GORAN adına Hiwa Nasih, Zehmetkeşan yöneticilerinden Hiwa Seyid Salim, YNK yöneticilerinden Dersim Zend, El Parti adına Bave Narin, KNK Dış İlişkiler Sözcüsü Nilüfer Koç seçildi.
Divan başkanlığına seçilen Nilüfer Koç, KNK olarak kritik bir dönemde toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye, Güney Kurdistan'a saldırı peşinde. Yaklaşımlarımız da bunlara göre buna göre olmalı” dedi.

'DÜŞMANLARIMIZ SALDIRIDA'

KNK eşbaşkanları Zeyneb Murad ve Ahmet Karamus da birer konuşma yaptı.
Zeyneb Murad, şunları söyledi:” Ortadoğu ve dünyada ciddi kriz var. Düşmanlarımız da bunu fırsata çevirerek, halkımıza saldırmak istiyorlar. Planları bu şekildedir. Yüz yıllardır gerçekleştiremedikleri planlarını gerçekleştirmek istiyorlar. Türkiye, bu katliamların başını çekiyor. İran, Suriye ve Irak da bunun bir parçasıdır. Bütün bu katliamlara karşı biz Kürtler birlik olmalıyız. Biz KNK ve Kürt kurumları olarak Türkiye'nin askeri operasyonlarına karşı her türlü girişimde olmalıyız. Kürt topraklarının hepimizin namusu olduğunu belirterek, herkesin bunu savunması gerekiyor.”

Zeyneb Murad, konuşmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı çıkılması gerektiğini vurguladı.

'KDP TÜRKİYE’NİN SUÇ ORTAĞI OLMAMALI'

Ahmet Karamus ise "Özellikle 4 sömürgeci devlet, bugün Kürtlerin kazanımlarına karşı ortak noktada buluşmuş, saldırıyor. Kürtlerin varlığına tahammül etmiyorlar. Onun için plan ve konseptler gerçekleştiriyorlar” dedi.
Türkiye’nin Kurdistan’da insanlık suçu işlediğini hatırlatan Karamus, ”Kullandığı kimyasal silahlar, orantısız güç bunun kanıtıdır. Bugün Rojava ve Şengal’de her gün sivilleri vuruyor. Topraklarımızı işgal etmek itiyor” diye belirtti.

Ahmet Karamus, konuşmasında KDP’ye de çağrıda bulunarak, "Bugün bütün düşmanlarımız birlik olmuş, bize saldırıyor. KNK’nin birlik çağrılarına herkes cevap vermiş. Ama KDP hiçbir şekilde cevap vermiyor. Burada herkesin huzurunda KDP’ye şu çağrıyı yapmak istiyorum; KDP, Türkiye ile birlikte katliam ve krize ortak olmamalı. Kürtlerin birliklerine, çıkarlarına hizmet etmeliyiz. Halkımızın kuruluşu buradadır" dedi.