GÖRÜNTÜLÜ

KNK: Kurdistan’da işgale izin vermeyeceğiz

Kurdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) 22. Genel Kurulu’nda Türk devletinin Metîna’daki işgal saldırıları “güçlü bir şekilde” kınanarak, “Kurdistan topraklarının işgalcilerin hegemonyası altına girmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Genel Kurul toplantısının ikinci gününde Türk devletinin Metîna bölgesinde başlattığı yeni işgal saldırıları nedeniyle ortak bir açıklama yapıldı. 

KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad yaptığı açıklamada, “Burada Türk devletinin tüm işgal saldırıları ve operasyonlarını güçlü bir sesle kınıyoruz” dedi. 

KNK'nin 22. Genel Kurulu'nda iki gün içinde Kurdistan topraklarında var olan tehditlerin ayrıntılı bir şekilde tartışıldığına vurgu yapılan açıklamada, "Kahrolsun işgalcilik" ve "Yaşasın Kurdistan Direnişi" denildi. 

Açıklamada, kurulda toplanan tüm parti ve kesimler adına, başta Güney Kurdistan olmak üzere Kurdistan'daki tüm parti ve kesimlere bir çağrı yapıldı:

“Halkımızı yok etmek amacıyla işgal saldırıları ve askeri operasyonlar başlamıştır, düşmanlarımız bir kez daha halkımızı ve topraklarımızı büyük bir savaşa sokma kararı almıştır. Öyle görünüyor ki dünden itibaren geniş bir operasyon başlatılmış. Burada hazır bulunanlar adına, bir kez daha bu operasyonları ve saldırıları kınıyor, Kürtlerin ve Kurdistanlıların sesiyle işgale hayır diyoruz. Kurdistan topraklarının işgalcilerin hegemonyası altına girmesine izin vermeyeceğiz.” 

Türk devleti bu saldırıylarıyla başta Güney Kurdistan'ın statüsü olmak üzere Kürt halkının yıllar içinde elde ettiği kazanımları, nerede olursa olsun, yok etmek istediğini kaydeden KNK, şöyle noktaladı: “Bu savaş geniş ve topyekün bir savaştır. Bu nedenle kapsamlı, topyekün ve seferberlik tutumuna ihtiyaç var. Her taraftan, halkımız ve özellikle Güney Kurdistan'daki halkımız, tüm partiler ve siyasi partiler, hiç kimse Kurdistan topraklarındaki bu çirkin komplonun, bu savaşın parçası olmamalıdır. Biz bu direnişi değerli görüyoruz. Bu nedenle halkımızın ve işgale karşı duran özgürlük savaşçılarının direnişini tüm sesimizle destekliyoruz.”

Açıklama “Kahrolsun işgalciler”,  “işgale son”, "İşgalci zihniyete son”, ‘Bijî Kurdistan’ ve "Bijî berxwedana Kurdistanê” sloganları ile son buldu.