Köln ve Lavrio’da Mayıs şehitleri anıldı

Almanya’nın Köln ve Yunanistan’ın Lavrio kentinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Almanya’nın Köln kentinde Mayıs ayında şehit düşen Türkiyeli devrimci önderler ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncü kadroları anıldı.

Mayıs ayında yaşamını yitiren devrimci önderler İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan, Kürt Özgürlük Hareketi’nin öncü isimlerinden Haki Karer, Mehmet Karasungur, ‘Dörtler’ olarak bilinen Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner şehadetlerinin yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Almanya’nın Köln kentinde de Mayıs şehitleri için bir eylem düzenlendi. Dom Kilisesi önünde saat 18.30’da başlayan eylem, Partizan, ADHK, MLPD tarafından organize edildi. Eyleme Köln Demokratik Toplum Merkezi üyeleri, AGİF ve Yaşanacak Dünya üyeleri de katıldı. Eylemde Mayıs şehitlerinin resimleri taşındı. Yapılan Almanca konuşmalarda devrimci önderlerinin bugünlere bıraktıkları mirasa dikkat çekildi.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde de Mayıs ayı şehitleri anıldı. Lavrio kampında düzenlenen anmada, PKK, KCK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı.

Mayıs ayında şehit düşen devrimci önderlerin fotoğraflarının da konulduğu anma, saygı duruşunda “Çerxa Şoreşê” marşı okundu.

Şehit aileleri adına kısa bir konuşma yapan Saliha Efrîn, Kürt halkı olarak gelinen aşamanın şehitler sayesinde olduğunu söyledi.

Kürt siyasetçi Xalo Amed de “Onlar bize direnmeyi aydınlığı gösterdi bizlerde onlara layık olmak için mücadele etmeliyiz ve Kürdistanı özgürleştirmeliyiz. Şehit Haki Karer'e bağlılık, şehitlere bağlılık bunu gerektiriyor. Her dakika her gün onlarla yaşamalıyız" dedi.

Ardından Şehit Ali Temel'in Amed adlı şiirini okudu. Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma sloganlarla sona erdi.