Köln’de düzenlenen Enternasyonalist Kürdistan Konferansı sona erdi

Köln’de düzenlenen Enternasyonalist Kürdistan Konferansı sona erdi. “Öcalan’a özgürlük” yazılı posterleri taşıyan konferans katılımcıları, Kürt halkı ile dayanışma içinde oldukları mesajı verdi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi.

Almanya’nın Köln kentinde dün başlayan ve bugün sona eren Enternasyonalist Kürdistan Konferansı’nda Kürt halkı ile dayanışma mesajları verildi.

Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına dikkat çekmek ve Türk devletinin soykırım, katliam ve inkar politikalarını kınamak için Defend Kürdistan dövizlerinin açıldığı konferansta dayanışmayı yükselme, faşizme karşı direnişi büyütme çağrısında bulunuldu.

Konferansta Dedeoğulları ailesinin katledilmesinin de kınandığı konuşmalar yapıldı ve Defend Kurdistan’ın önemine dikkat çekildi.

Konferans salonuna ise, enternasyonalist devrimciler İspanyolca ve Almanca “Zapata Vive Laoeha Sigve, Zapata lept, Der Kampf geht weiter (Zapata Yaşıyor, Mücadele devam ediyor) ve döviz, pankart sloganları atıldı.

Enternasyonalist aktivistlerin Kürt özgürlük mücadelesi içerisindeki çalışmaları ve profillerine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

İnşa odaklı tartışmalar ardından konferans sona erdi.