KOM-MED: Sinan Dersim şahsında tüm şehitleri anıyoruz

Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Sinan Dersim’in ailesine ve yoldaşlarına başsağlığı dileyen KON-MED, düzenlenecek anlamalara güçlü katılım çağrısında bulundu.

Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Türk devletinin 27 Ekim 2020 yılında Medya Savunma Alanları’na yönelik yaptığı hava saldırısında şehit düşen Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) hakkında yazılı açıklama yaptı. 

Yapılan yazılı açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Kürdistan’ın yakın tarihinde işgalci TC devleti Kürdistan topraklarını işgal edip, Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmayı asıl amacı haline getirmiştir. AKP-MHP faşist iktidarı, Kürt halkını katletmeye devam ediyor. İçeride dışarıda, Kürt halkının bulunduğu tüm alanlara/bölgelere saldırıyor. Kürt halkı ve onun özgürlük hareketi katliamlara ve faşist baskılara karşı onurluca direnip, amansız ve şanlı mücadelesini büyüterek sürdürüyor. 

AVRUPADAKİ ÇALIŞANLARA DEVRİMCİ BİR RUHLA KATILMIŞTIR

Yiğit Kürt halkının devrimci bir evladı daha; Sinan Dersim’in (Dalokay Şanlı) 27 Ekim 2020 tarihinde işgalci faşist TC devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik yaptığı hava saldırısı sonucunda şehit olduğu haberini derin bir üzüntü ve acıyla öğrendik. Sinan arkadaş bir gençlik önderi olarak Kürdistan, Türkiye metropollerinde ve daha sonra uzun yıllar Avrupa çalışmalarında yönetim düzeyinde yer almış, devrimci çalışmaların geliştirilmesinde öncü düzeyde önemli roller oynamıştır. Avrupa’daki çalışmalarda, devrimci ruhu ve disipliniyle bütün çalışma alanlarındaki yoldaşlarına önemli katkısı olmuş ve herkesin kalbini kazanmayı bilmiştir.

ÖRNEK OLAN BİR KİŞİLİĞİ VE ŞAHSİYETİ VARDI

Bir hakikat arayışcısı Sinan yoldaş, bulunduğu her ortamda çekici üslubu, dürüstlüğü, mütevaziliği, toplumsallığı ve özlü duruşuyla sadece yoldaşlarına değil dostlara ve yurtseverlere de örnek olan bir kişiliğin ve şanın sahibi olmuştur…”

Sinan Dersim’in uğruna canını verdiği amaçlarını gerçekleştirmek için, örgütlülüğün büyütülmesi gerektiğini de dile getiren KON-MED “En üst boyuta taşıyabilecek ve özgürlükle buluşturacak gücü, kudreti kendimizde göstererek, anısına sonuna kadar bağlı kalacağımızı belirtiyor… başta Sinan Dersim yoldaşın değerli ailesi olmak üzere, Kürdistan halkına, işgalci TC düşmanına karşı hiçbir zaman boyun eğmeyen Dersim halkına, onun mücadele yoldaşlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Sinan Dersim yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anılarına sonuna kadar bağlı kalacağımızın ve Kürt halkının azgın düşmanı faşist işgalci TC devletine karşı vereceğimiz örgütlü büyük mücadeleyle hesap soracağımızın sözünü veriyoruz.

Meclislerimiz-DKTM’lerimiz ve tüm yapılarımızın Sinan yoldaşın şanına yakışır anma etkinliklerinin organize edilip katılım sağlamalıdır” dedi.