KOMAW: Önder Apo'nun özgürlüğü için Köln mitingine!

Köln mitingine çağıran KOMAW, "Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kurdistan sorununa çözüm için Köln mitingine katılalım" dedi.

KOMAW tarafından yapılan yazılı açıklamada, 17 Şubat'ta Avrupa düzeyinde yapılacak olan merkezi mitinge, soykırımcı Türk devletine muhalif olan geniş kapsamlı çevreler, daha şimdiden katılacaklarını beyan etmiş durumdadırlar. Bu büyük Köln mitingine, milyonu aşan bir kitlesel katılım hedeflenmektedir. Bu süreçte en büyük sorumluluk kuşkusuz şehit ailelerine düşmektedir. Çünkü en büyük bedeli bu mücadelede şehit aileleri vermiştir. Bu mücadelenin sahibi şüphesiz Önder APO’dur. Ama hemen onun ardından bu mücadeleye sahip çıkarak katılım sağlamak bize düşer. Tabii sadece bizler değil; komşuları, dostlarımızı, demokrat kesimleri de katmaya çalışalım" denildi.

"Bütün Kurdistanlı yurtseverleri, demokratları ve dostları da bu anlamlı yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu mesajlar verildi:

"Başta Kurdistan halkı olmak üzere, tüm bölge halklarını ve herkesi bu faşist Türk devletinin soykırımcı iktidarindan ve saldırılarından kurtarmak için, aynı zamanda bununla birlikte, hepimizin iradesi olan Önder APO’yu özgürlüğe kavuşturmak ve daha yaşanabilir özgür ve adaletli bir yaşamı ve ortak yaşamları inşa etmek için, bu tür etkin ve anlamlı eylem ve etkinliklere en güçlü biçimde katılmak gerekir!"