KOMAW’dan Şengal saldırısına dair açıklama

KOMAW, özgür ve özerk Êzidxan’ı savunmak için tüm imkanların seferber edilmesiyle şehitlere layık olunabileceğini belirtti.

Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu KOMAW, Türk devletinin Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in şehadetine yol açan saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, Êzidxan şehitlerinin özlemi olan özgür ve özerk Êzidxan’ı savunmak için tüm imkanların seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

KOMAW’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“AKP-MHP devleti, 7 Aralık günü yine Şengal’a bağlı Xanesor’da bir katliam daha, bir insanlık suçu daha işledi. Ve TC denen barbar devletin bu vahşi saldırılarına karşı bir-iki cılız ses dışında dünya hala sessiz.

Bu sefer de, Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel Xwedêda’yı hedef alarak şehit etmiştir. Aynı zamanda arabasında bulunan iki çocuğu da yaralanmıştır.

Bundan önce, yine aynı insanlık düşmanı zihniyetin sahibi TC, DAİŞ ve işbirlikçi KDP’nin ortak saldırısı sonucu Mam Zeki, Mam Seîd Hesen, Zerdeşt Şengalî gibi Êzidî halkımızın önderleri hedef alınmıştı.

Bu önderlerin şahsında, Êzidî halkımızın Şengal sahasında, kendi kutsal topraklarında özgür iradeleriyle oluşturdukları yönetimi ve meşru insanlık yaşamını katletmeyi hedeflemiştir.

Aslında faşist ve sömürgeci Türk Devleti, özünde Êzidi halkımızın şahsında köleleştirilmiş Kürt tarihinin yeniden dirilişini ve oluşturulan iradesini ve özgür insanlık yaşamını yok etme amacıyla bu soykırımcı saldırılarını yürütmektedir.

O zaman bizler de Şehit Aileleri Kurumu KOMAW ve tüm yurtsever Kürt halkı, dostlarıyla birlikte, soykırıma maruz kalan Êzidi halkımızın yanında yer alarak sahip çıkmamız gerekmektedir.

Dolayısıyla, Êzidxan şehitleri Mam Zekilerin, Mam Beşirlerin, Mam Seîd Hesenlerin, Zerdeşt Şengallilerin, Dijwarların, Berivanların ve Merwan Bedellerin özlemleri olan özgür ve özerk Êzidxan’ı ve Şengal’ı savunmak ve uluslararası resmi bir statüya kavuşturmak için tüm imkanlarımızı seferber etmemiz gerekmektedir.

Şehitlerimize layık olmayı, ancak bu görevimizi yerine getirdiğimizde ve gerçekleştirdiğimizde hak etmiş olacağız. İnsanlık suçuna karşı, insanlığa sahip çıkarak ve özgürlüğünü sağlayarak insan olabiliriz!”