KOMAW’dan Ramazan Bayramı mesajı

Şehit ailelerinin ve yurtsever Kürt halkının bayramını kutlayan KOMAW, Kürt halkının önemli günlerini hür topraklarında sevdikleriyle kutlamak için büyük bir mücadele içinde olduğunu ifade etti.

Şehit Aileleri Derneği’nin (KOMAW), Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

Tüm halkların tarihinde hem dini hem de ulusal önemli günleri vardır. Kuşkusuz biz Kürt halkının da önemli ulusal ve dini bayramları vardır. Bunlardan bir tanesi Ramazan Bayramı’dır. Bu mübarek Ramazan Bayramı, başta şehit ailelerine ve bütün yurtsever halkımıza kutlu olsun.

Gönül isterdi diasporada yaşayan halkımız, bu bayramı kendi ülkesinde sevdikleriyle beraber kutlasaydı. Ama ne yazık ki bu şartlarda gerçekleşmiyor. Bu da halkımız üzerinde derin bir yara bıraktı. Halkımızın, gelecekte Ramazan Bayramı’nı ve buna benzer önemli günlerini hür topraklarında sevdikleriyle kutlamak için büyük bir mücadele içinde olduğunu biliyoruz.

Faşist bir devlet sistemiyle mücadele ediyoruz. Kural, kaide ve hukuk tanımayan bu faşist devlet, bayramlarda bile çoluk çocuk, yaşlı demeden katliam yapan barbar bir sistemdir. Kürt halkı, bu ahlaksız devleti yakında tanıyor ve ona göre hareket ediyor. Ama bizi üzen demokrat geçinen devletlerin bu barbar hukuk tanımaz devletle ticari ve askeri ilişkileridir. İlişkide olan bu devletler kendilerini vicdanen gözden geçirmeliler, yoksa faşist TC devletinin günahlarına ortak olurlar ve tarih karşısında suçlu olurlar.

Bayramlar barışı, yardımlaşmayı temsil eder. Umut ediyoruz ki önümüzdeki yıllarda Kürt halkı olarak bayramlarımızı özgürce kendi toplumumuzda kutlayacağız. Bunun yolu da doğru bir mücadeledir. İçinde bulunduğumuz süreçte seçim olacaktır. Bu seçim bizim için stratejik bir çalışmadır. Tüm halkımızdan ve şehit ailelerimizden beklentimiz şudur; hiç üşenmeden sandıklara gidelim, oyumuzu demokrasiden yana kullanalım. Bu faşist hükümeti çöp kutusuna atarak çözüm yolunun bir ayağını inşa edelim. Tekrar şehit ailelerimizin ve fedakar yurtsever halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, nice mutlu bayramlar diliyoruz.