KOMAW'dan şehit Serhat Göksu için başsağlığı mesajı

KOMAW, HPG gerillası Serhat Göksu için başsağlığı dileyerek, "Halk ve yoldaşları mirasına sahip çıkacaktır" dedi.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), HPG saflarında mücadele ederken yaralanan ve tedavi amaçlı bulunduğu Almanya'da şehit olan Serhat Göksu (Senar) için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda, "Şehit Senar, çok genç olmasına rağmen, bu kısa ömrüne Kürt ulusal kurtuluş mücadelesinde büyük emekler verdi. Kürt halkının ve birlikte hareket ettiği yoldaşlarının kalbinde bir çiçek gibi her daim yeşerecektir" denilerek, şunlar kaydedildi:

'MİNNETLE ANACAĞIZ'

"Şehit Serhat Göksu, hiçbir zaman bireysel kaygıya düşmeden, bu kısa yaşamında hep Kürt halkının çıkarlarını düşünerek özgürlük ve demokrasi mücadelesi için savaşan Kürt halkının evlatlarının saflarında yer alarak, bu kutsal mücadelede tarihi rolünü oynayan kahraman şehitler kervanına katılmıştır.  

Geçmişte şehit olan bu Kürt çocuklarının mirasına, halk ve yoldaşları nasıl sahip çıkmışsa, şehit Serhat’ın mirasına da sahip çıkacak ve hep minnetle anacaktır.
Şehit Serhat’ın naaşı Erzurum’un Karayazı ilçesinde kalabalık halk kitlesi ile karşılanıp bağra basılarak, son yolculuğunda yalnız bırakılmayarak sahiplenilmiştir. Şehitlerin emeği ve fedakarlığı tarif edilemez.

Şehit Aile Kurumu olarak, hem şehitlere hem de şehit ailelerine minnet borcumuz vardır. Onlar için hizmet etmek bizim için şereftir. Tekrar şehit Senar şahsında tüm özgürlük ve demokrasi şehitlerini anıyor, mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz. Onlar, hem bizim için hem de halkımız İçin kutsal varlıklardır!"