KOMAW Gulo ailesinin 3 şehidini andı

KOMAW, Türk devletinin yurtsever Kürt ailelerini hedef almakla bir sonuca ulaşmayacağını belirterek, özgürlük mücadelesinin başından beri emek veren bu şehitlere bağlı ve layık olacaklarını söyledi.

Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği, (Komeleya Malbatên Şehîd û Wendahiyan-KOMAW), Türk devletinin Qamişlo’daki SİHA saldırısında şehit düşen Gulo ailesini anarak, bıraktıkları anılara layık olacaklarını ifade etti.

KOMAW, şu açıklamayı yaptı:

“Kasım ayı şehitlerimizi anarken, TC’nin yeni bir vahşi ve katliamcı saldırısı sonucu, yeni bir şehit haberini almış bulunmaktayız. 9 Kasım günü Qamişlo’ya yapılan dronalı saldırı sonucu, halkımızca çok yakından tanınan Gulo ailesine yönelik bu katliamda, Yûsif ve iki torunu Mezlûm ile Mihemed şehit düşmüşlerdir.

Bu şehadet olayı bizi fazlasıyla acıya gark etmiştir. Aynı şekilde Kürdistan halkı TC faşist devletinin bu vahşetine karşı tepkilerini, merasime büyük bir kitleyle katılarak göstermişlerdir.

Elbette soykırımcı TC devleti, korkutma ve mücadeleden soğutma amacıyla gerçekleştirdiği bu saldırılarıyla hedefine ulaşamayacaktır. Tersine görüldüğü gibi halkımızın, bu katliamcı saldırılara karşı öfkesi daha da büyük mücadele azmine ve iradesine, öncüsü olan özgürlük hareketine artan oranda bir bağlılığa dönüşmektedir. 

Aslında Türk devleti, halkımızın ve özgürlük hareketinin kahramanca direnişi karşısında başarısızlığa uğradıkça, artık tüm Kürdistan halkını ve coğrafyasını bir bütün olarak bombardımana tabi tutmuş durumdadır. Kimyasal silahların yanısıra uluslar arası yasalarca yasaklanmış zehirli ve boğucu gazları da yoğunca kullanmaya başlamıştır. Açıkça insanlık suçuyla beraber çevre ve doğa suçu da işlemeyi sürdürmektedir. Maalesef bu kadar suça karşı dünya da sessizliğini devam etmektedir.

Bununla birlikte özgürlük mücadelesi saflarında aktif rol alan bazı seçkin kişi ve aileleri hedeflediği de bilinmektedir. İşte Qamişlo’daki Gulo ailesinin hedeflenmesi buna açık bir örnektir. Bu aile, mücadelenin ilk günlerinden başlayarak günümüzde de aktif yer almış durumda olup, en çok şehit veren ailelerden biridir.

Bizler Şehit Aileleri Kurumu KOMAW olarak, şehit Gulo ailesi şahsinda Kasım ayı şehitleri ile birlikte tüm Kürdistan şehitlerini minnetle ve saygıyla anıyor, onlara bağlı kalarak ve layık olmaya çalışarak yürüyeceğimizi yineliyoruz.”