Komploya karşı küresel çapta 15 gün kesintisiz eylem

KCDK-E, 1-15 Şubat tarihleri arasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı yapılacak küresel eylemlerin takvimini açıkladı. KCDK-E eylemlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bundan 22 yıl önce başlatılan uluslararası komplo, Önder Apo’nun şahsında başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu halklarına dönük yapılmış bir müdahaledir. Ortadoğu’nun karanlık çağlarda kalmasını arzulayan, savaş ve kandan rant elde eden uluslararası güçler ve yerli gerici iktidarlar komployla özgürlüğün ve eşitliğin teminatı olan Önder Apo’nun çözüm fikirlerinin filizlenip yeşermesini engelleyeceklerini sandılar" denildi.

"Önder Apo Demokratik Ortadoğu ve halkların ortak yaşamını esas alan bir yaşamı önererek gericiliklerin ve yaşanan savaş cehenneminin son bulacağı bir dünya önermekteydi" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Küresel ve bölgesel güçler halkların özgürleşeceği bu düşüncenin önderi Önder Apo’yu esir alarak bunu durdurabileceklerini sandılar" diye kaydedildi.

'HERKES AKP-MHP REJİMİNE KARŞI KENETLENMELİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Önder Apo’nun fikirleri 22 yıllık esaret sürecinde daha da büyümüş, evrenselleşerek Ortadoğu ve dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur. İngiltere, Avrupa, Afrika ve dünyanın birçok yerinde sendikalar, aydınlar, sanatçılar, siyasetçiler olmak üzere farklı ülkelerde, farklı kesimler Kürdistan ve Ortadoğu’da demokrasinin, eşitliğin ve çözümün gelişmesi için Reber Apo’nun özgürlüğü için aktif çalışmakta ve platformlar oluşturmaktadır.

Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele etmek Kürt halkının üzerindeki soykırımı durdurma, halkların kardeşliği ve faşist Türk devletinin Türkiye ve Ortadoğu halkları üzerinde ki baskılarını yıkmakla iç içe geçmiştir. Demokrasi ve özgürlük isteyen herkes birlikte mücadele ederek faşist AKP-MHP rejimini durdurmak için kenetlenmelidir.

1-15 Şubat tarihleri arasında 'Komployu Unutmayacağız, Unutturmayacağız' sloganıyla küresel eylemlerle dünyanın her tarafından seferber olup, Önder Apo’nun fikirleri etrafında birleşen enternasyonalistler ve insanlık 15 Şubat komplosunu protesto etmek ve artık 2021 yılını Önder Apo’ya özgürlük yılı olarak armağan etmek için alanlarda olacak.

15 Şubat uluslararası komplo sürecinin 22. yılına girerken, Önder Apo'ya özgürlük hamlesinin komployu yerle bir edip komplocu güçlere gereken cevabı vermesi gereken bir tarihi sürecin içindeyiz. 'Zamanı geldi, şimdi özgürlük zamanı' hamlesi Önder Apo'nun özgürlüğünü hedeflerken aynı zamanda bu komployu boşa çıkarma hamlesi oluyor.

'SEFERBERLİK RUHUYLA EYLEMLERE KATILALIM'

Komployu boşa çıkarma temelinde kapsamlı mücadele sürecimiz 22. yılında Önder Apo'nun özgürlüğünü sağlama temelinde olacaktır. Bu amaçla her zamandan daha fazla büyük bir mücadele ve eylem süreci içinde olmamız gereken bir dönemdeyiz. Önderliğe özgürlük hamlesi temelinde planladığımız eylemsel sürecin geliştirilerek 1-15 Şubat tarihleri arasında zirveye çıkarılması komployu boşa çıkarmada önemli bir rol oynayacaktır.

KCDK-E olarak 1-15 Şubat tarihleri arasında komploya karşı yapılacak küresel eylemlere tüm Kürdistanlıları, demokrat, devrimci, feminist, ekolojist demokrasi özgürlükten yana olan herkesi seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz."

EYLEM TAKVİMİ

KCDK-E, eylem takvimini de şöyle açıkladı:

"1 Şubat'tan 15 Şubat'a kadar aralıksız eylem sürecinin tüm alanlarda kesintisiz olarak yapılacaktır.

Tüm ülke ve eyaletlerde 3 günlük uzun yürüyüşler yapılacaktır.

Komplonun 22. yılına denk olarak 1 Şubat’tan başlayarak 22 merkezde Reber Öcalan Gezici Kütüphanesi Avrupa’nın, Kanada ve Avustralya’nın değişik şehirlerinde harekete geçecek. Önderlik düşüncelerini tanıtma temelinde Önderliğin kitapları, broşürleri dağıtılacaktır.

Gezici kütüphane etkinliklerinin yapılacağı merkezler:

Paris-Amsterdam-Viyana-Roma-Atina-Toronto-Brüksel-Marsilya-Zürih-Stockholm-Kopenhag-Helsinki-Oslo-Berlin-Köln-Dortmund-Frankfurt-Stuttgart-Darmstadt-Hamburg-Kassel-Londra-Sidney, Kıbrıs.

13 Şubat'ta uluslararası komplonun protestosu temelinde tüm ülke ve eyaletlerde merkezi yürüyüş ve mitingler yapılacaktır.

Eylemlerin yapılacağı ülke ve şehirler:

Almanya: NRW eyaleti, Hamburg eyaleti,Berlin eyaleti, Hannover eyaleti, Kassel, Sachen, Frankfurt eyaleti, Mannheim, Darmstadt, Saarbrücken, Stuttgart, Pforzheim-, Freiburg, Hellborn, Bodensee, Nürnberg, Ulm, München, Fransa: K.Fransa, Ren, Strasbourg, Marsilya, Bordo,Lyon-,Dragunya, Mompiller, İsviçre, İsveç: Stockholm, Borlengi, Göteborg, Danimarka-Kopenhagen, Norveç-Oslo, Finlandiya, Avusturya: Viyana, Linz, Graz, Tirol ,İtalya dostlarla öncülüğünde, İngiltere -Londra, Belçika, Hollanda Den Haag ve Arnheim, Kanada, Avustralya,Yunanistan, Kıbrıs.

13 Şubat'ta Strasbourg’da uzun yürüyüşlerin ve Strasbourg bölgesinin katılımı ile yürüyüş ve miting yapılacaktır.

Enternasyonalist ve Kürt gençlerin ortak uzun yürüyüşü 5 Şubat'ta Almanya Frankfurt’tan başlayarak 12 Şubat’ta Strasbourg’a kadar yapılacaktır.

Afrikalı kurumların Öcalan'a özgürlük için BM'ye yönelik mektup kampanyasının KCDK-E bünyesinde yüz binlere ulaşarak zengin yöntemlerle yürütülmesi.

15 Şubat günü tüm alanlarda gençliğin meşaleli yürüyüşleri yapılarak komplo protesto edilecektir.

14 Şubat'ta gençlik eylemleri gerçekleştirmesi.

15 Şubat'ta TJK-E öncülüğünde tüm ülke ve şehirlerde TC ve ABD konsoloslukları önünde mitingler yapılacaktır."