Komploya karşı ulusal birlik temelinde yürüyecekler!

15 Şubat Uluslararası Komplosuna karşı Avrupa’nın farklı kentlerinden bir araya gelecek aralarında aydın, sanatçı, siyasetçi ve kurum temsilcilerinin de olduğu yüzü aşkın isim, İsviçre’de 4 günlük bir uzun yürüyüş gerçekleştirecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 15 Uluslararası Komplonun 21. yılında Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve onların dostları bir kez daha alanlarda olacak. 15 Şubat günü Strasbourg’da düzenlenecek olan dev yürüyüş ve miting öncesinde İsviçre’de 4 günlük bir uzun yürüyüş düzenlenecek. 4 parça Kürdistan’dan aralarında gazeteci, yazar, siyasetçi, sanatçı ve kurum temsilcilerinin olduğu yüzü aşkın isim, Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganıyla Cenevre’den Basel’e 4 günlük uzun bir yürüyüş gerçekleştirecek.

ULUSAL BİRLİK ŞİARIYLA ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK TALEP EDİLECEK

“Ulusal birliğimizi sağlayarak, Önderliğimizi özgürleştirelim” temel şiarıyla gerçekleştirilecek yürüyüşe, Avrupa’da yaşayan 4 parça Kürdistan’dan siyaset, sanat, inanç başta olmak üzere farklı alanlardan temsilcilik düzeyinde katılımlar olacak.

10 Şubat Pazartesi günü başlayacak uzun yürüyüş hakkında bilgi veren Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam, “Komploya karşı bu yıl düzenleyeceğimiz uzun yürüyüşün en önemli boyutu, ‘Uluslararası komployu, ulusal birliğimizi sağlayarak boşa çıkaralım’ temel şiarıyla gerçekleştirilmesi olacak. Hem önderliğimizi özgürleştirmek hem de ulusal birliğimizi sağlamak temelinde yürüyeceğiz. Lozan’dan Cenevre’ye düzenlenen ulusal birlik yürüyüşünde yer alan birçok sanatçı, siyasetçi, aydın ve kurum temsilci bu yürüyüşte de yerini alacak” dedi.

‘İMRALI’DA ESARET ALTINDA TUTULAN SADECE ÖNDERLİĞİMİZ DEĞİL’

Öcalan’a dönük gerçekleştirilen uluslararası komplonun, doğrudan Kürdistan’ın özgürlüğü ve Kürt halkının ulusal birliği ile bağlantılı olduğunu söyleyen Sağlam, “İmralı’da esaret altında tutulan sadece önderliğimiz değil, Kürdistan’ın özgürlüğü, Kürt halkının geleceğidir. Bu komployu böyle okumak gerekir. Kürdistan’ın 4 parçasında yürütülen işgal ve sömürgecilik politikaları, önderliğimizi tutsak eden uluslararası politikanın bir devamı niteliğinde ele alınmalıdır. Tarihsel olarak yok edilmek istenen bir halka, öncülük edip sömürgeci ve emperyalist bir anlayışa karşı çıktığı için önderliğimiz yıllardan beridir esir olarak tutuluyor. Bu anlamda diyoruz ki, Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü talep etmek, onu özgürleştirerek uluslararası komployu boşa çıkarmak, her Kürt’ün sorumluluğundadır” diye ekledi.

Uzun yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yapan Sağlam, “Bizler önderliğimizi özgürleştireceğimize her zamankinden daha çok inanıyoruz. Ulusal birliğimizi sağlamak ve önderliğimizi özgürleştirmek temelinde herkes bu yürüyüşe destek vermeli” dedi.

Yürüyüş programı şu şekilde:

10 Şubat Cenevre:

12.00: Place de Neuve, toplanma

12.30: Basın toplantısı

13.30- 15.00: Yürüyüş

15.00-17.00: Birlemiş Milletler Cenevre Ofisi önünde miting

11 Şubat Lozan

12.00: Parking de Bellerive, toplanma

12.30-15.00: Yürüyüş

15.00-16.00: Miting (Place de Riponne)

18.30-21.00: Panel

12 Şubat Bern

11.00: Zollikofen, toplanma

12.00-15.00: Yürüyüş

15.00-17.00: Miting (Weissenhausplatz)

18.30- Panel

13 Şubat Basel

11.30: Dreirosenbrück, toplanma

13.00-17.00: Yürüyüş

18.30.22.00: Kültür programı

14 Şubat:

Strasbourg’a hareket edilecek