KON-MED: 1 Mayıs halkların dayanışma ruhunun ifadesidir

1 Mayıs'a ilişkin açıklama yapan KON-MED,1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı'nın Almanya tüm eyaletlerinde kutlanacağını belirterek etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) yazılı bir açıklama yaparak 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı'nı kutladı. 1 Mayıs'ın geleneksel olarak işçilerin faşist ve kapitalist sistemler tarafından sömürülmelerine karşı sokaklara döküldüğü gün olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Ezilenler ve emekçilerin bin yılların mücadelesiyle yaratılan direniş, örgütlenme ve dayanışma ruhuyla 1 Mayıs dünya emekçiler gününü karşılıyoruz.

İnsanları öldüren savaş devam ediyor. Her şeyden önce NATO müttefiki Türkiye, bir savaş kışkırtıcısı olarak hareket ediyor. NATO’nun Türkiye’ye verdiği silah desteğiyle, Türkiye’deki muhalefet mensuplarına, azınlıklara ve aynı zamanda sınırların ötesinde, hiç olmadığı kadar kesintisiz ve agresif bir şekilde saldırıyor.

Darbeyle, faşizmle ve milliyetçilikle iktidarını ayakta tutmak isteyen, içeride başta Kürtlere, kadınlara, emekçilere ve toplumun tüm muhalif kesimlerine karşı terör estiren, dışarıda işgal ve tehditlerle savaş çığırtkanlığı yapan soykırımcı, gerici faşist AKP/MHP rejimine karşı, bu süreçte Kürt ulusal birliği, bölge halklarıyla Kürtler arasında demokratik mücadele birlikteliği ile enternasyonalist ortaklaşma ve dayanışmayı büyüterek; faşizmi birleşerek yıkmanın zamanı gelmiştir" denildi.

1 MAYIS TÜM EYALETLERDE KUTLANACAK

AKP-MHP iktidarının ekonomik-siyasal olarak içeride ve dışarıda tam bir çıkmaza girdiğine dikkat çekilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "AKP/MHP faşizminin elinde çıplak zordan başka bir seçeneği kalmamıştır. KON-MED olarak çağrımız; Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında yaşayan tüm ezilen emekçiler ve emeğin gerçek sahibi kadınlar ve mücadelenin dinamik gücü gençler bu yeni mücadele sürecine 1 Mayıs ruhuyla sahip çıkarak demokratik ve özgür yaşamın inşasında direniş ve birlik ruhuyla mücadeleye katılmalıdırlar. Böyle bir mücadelede güçlü bir örgütlülük gerektirmektedir.

Tarihin en azgın faşist iktidarı AKP/MHP zulmüne ve bu faşist katliamcı rejimi destekleyen, kapitalist çıkar politikasını sürdüren sistemlerine karşı, ezilenlerin ve emekçilerin demokratik siyaset anlayışıyla komünlerini, meclislerini, oluşturarak ve güçlendirerek örgütlü duruşumuzu sağlamalıyız. Sistemin halkları böl, parçala ve yönet anlayışına karşı bu 1 Mayıs kardeşlikten ve özgür birlikten yana halkların dayanışma ruhunun ifadesi olmalıdır.

KONN-MED olarak; Almanya genelinde planlanmış ve hemen, hemen tüm eyaletlerde kutlanacak 1 Mayıs programların olduğu tüm merkezlerimizdeki yerlere başta Federasyonlara bağlı meclislerimiz, bileşenler, Alevi, Müslüman, Êzidî, Süryani-Keldani, Ermeni, dost demokrat, sol sosyalist ve dört parçadan tüm Kürdistan halkımızın güçlü katılmasının dönemin insani, vicdani ve yurtseverlik görevi olduğu çağrısında bulunuyoruz."