KON-MED: 25 Mart'ta Newroz direniş ruhuyla Frankfurt'a olalım

KON-MED Eşbaşkanları, 25 Mart günü Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek olan Newroz kutlamasına katılım çağrısında bulundu.

KON-MED olarak 50’inci Önderlik Newrozu’nu “Dem Dema Azadîye” hamlesi temelinde Çağın Zafer Newrozu şiarıyla Frankfurt’ta Newroz’un kutlanacağının ifade edildiği açıklamada “25 Martta Frankfurt Newroz alanını Özgürlük ve direniş alanına dönüştüreceğiz” denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Newroz Demirci Kawa’nın günümüze değin her türlü sömürüye, ezilmişliğe köleliğe karşı başkaldırışın ve direnişin sembolü olmaktadır. Bu açıdan Newroz Kürt halkı başta olmak üzere bölge ve dünya halkları için salt bayram olmayıp, direnişin ve mücadelenin ana kaynağıdır.

Newroz Kürt halkının tarihinde önemli bir anlama sahiptir. Newroz Mazlumlar, Zekiyeler, Rewşenler, Berivanlar, Ronahiler, Umit Acarlar, Uğur Şakarlar ve Halil Şenlerin zalimlere karşı özgürlük uğruna bedel ödeyerek yarattığı bir direniştir.

Kürt Halkı tarihten günümüze kadar zulme karşı sürekli direnmiş ve Newroz geleneğini sürdürmüştür. Newroz, halkların direniş tarihinin ve geleneğinin mitoloji, destan ve türkülere yansıyan gerçeğini ifade eder. Bugün olduğu gibi tarihte de zalim Dehaklar var olmuş ve Dehakların zulmü altında ezilen halklar, Demirci Kawalar öncülüğünde başkaldırmış ve zulmün kalelerini yıkarak halkları yeniden var etmiş ve özgür kılmıştır. Bugün aynı kadim coğrafya olan Kurdistan ve Ortadoğu’da günümüz Dehaklarına karşı çağdaş Kawalar öncülüğünde süren büyük direniş ve mücadele bu tarihsel gerçeği ispatlamaktadır.

2023 Newrozu, Önder APO’nun Newroz sürecinde başlattığı büyük özgürlük yürüyüşünün 50. yıl dönümü olmaktadır. Bu özelliğinden dolayı 2023 Newrozu bizim için ayrı bir anlam taşımaktadır. Önder APO günümüzdeki soykırımcı sömürgeci düzenin, tarihsel Dehakların zulmünü katbekat aşan inkar ve imha politikalarına karşı Kürt halkının ancak Newroz’la, Newroz’un direniş geleneğini esas almasıyla yok olmaktan kurtulabileceğini anlamış ve buna göre hareket etmiştir.

Bu temelde, Kürt halkı olarak bu bilinçle 50. Yıl direniş Newrozunu karşılıyoruz. Bu direniş yılında Kürt Halkının en büyük amacı Önder APO'nun özgürlüğüdür. Bu şiarla başta Kurdistan olmak dünyanın her yerinde milyonlar sokaklarda Newrozu kutladı.

Almanya Kürt kurumların çatı örgütü KON-MED olarak, Halkımızı bu Newroz’la ulusal birliğini güçlendirerek ulusal ve toplumsal kazanımlarını koruma temelinde, devrimci, demokrat tüm dostlarımızla birlikte, işgale ve sömürgeciliğe karşı seferberlik ruhuyla 25 Mart‘a Frankfurt'a yapacağımız Almanya merkezi Newroz’a katılmaya çağırıyoruz.”