KON-MED: Öcalan onurlu barışın yolunu gösteriyor

KON-MED, "Öcalan bize onurlu bir barışın, birlikte yaşamanın, kadın özgürlüğünün, doğa talanının bir an önce son bulması için yolu gösteriyor" dedi.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) eşbaşkanları, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yükselen ırkçı ve faşist şiddet, ırkçılık sinmiş polis teşkilatları ve cezasızlık şemsiyesi altında olan sağcı teröristler tarafından işlenen suçlar, Trump, Johnson gibi yine sağ popülist liderler, Putin, Modi ve Erdoğan gibi diktatörlük heveslisi baskıcı liderler bize gösteriyor ki barış pamuk ipliğine bağlıdır" denildi.

"Özelde Kürt halkı, genelde tüm Orta Doğu halkları bitmeyen, sonu gelmeyen savaşların, çatışmaların içinde acılar çekiyor, ölüyor, kadınlara tecavüz ediliyor, çocuklar geleceksiz bırakılıyor" vurgularında bulunulan açıklamada, "Özellikle Sayın Öcalan'ın formüle ettiği ve özverisi ile inşa ettiği barış süreci ve İmralı görüşmeleri masası hükümet tarafından devrildikten ve Erdoğan rejimi baskı, talan ve hırsızlık düzenini devam ettirmek için özellikle '90´larda işledikleri insanlık ve savaş suçları ile bilinen devlet içindeki klikler ve MHP ile koalisyon yaptıktan sonra görülüyor ki Kürdistan'da ve Türkiye'de barış şu an için uzak bir ihtimal" diye kaydedildi.

'DEMOKRATİK MODERNİTEYE SARILMALIYIZ'

Türk devletinin işgalci ve gaspçı saldırılarına değinilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"Türk faşist dikta rejimi iktidarda kalmak, var olan ve her gün derinleşen ekonomik krizi örtmek için barışı hiçe sayıyor ve Kürt öldürerek yerini ve sistemini muhafaza etmeye çalışıyor. Türk faşist rejimi bu saldırıları kapitalist modernitenin desteği ve izni ile yapıyor. Almanya'nın artan silah ticareti, Amerika'nın Rojava'daki saldırı izni, Güney Kürdistan yönetimini Türkiye'nin eksenine terk edişi ve bu yönetimin halkına ihaneti, Rusya ile olan pazarlıklar hep bu açıdan görülebilir. İşte bu alçakça saldırının boşa çıkarılması için Kürt Halk Önderi A. Öcalan tarafından formüle edilen demokratik modernite ve onun getireceği toplumsal barışa dört elle sarılmak gerekiyor. Halkların önderi A. Öcalan bize onurlu bir barışın, birlikte yaşamanın, kadın özgürlüğünün, doğa talanının bir an önce son bulması için yolu gösteriyor. Hükümetin toplumsal barışa daha fazla dinamit koymayı bir kenara bırakarak, onurlu bir barış için halkların önderi Öcalan ile olan diyaloğu tekrar başlatması, artık bir insanlık suçu olarak da adlandırılan mutlak tecride son vererek bir an önce barışa giden ve Dolmabahçe'de açıklanan yol haritasına Önder Öcalan ile birlikte tekrar dönmesi elzemdir."

KON-MED, açıklamasının sonunda Almanya’nın birçok merkezinde 1 Eylül vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısında bulundu.