KON-MED: Almanya'da yaşayan tüm halkımız Strasbourg’a akmalı

KON-MED, Almanya’da yaşayan tüm Kürt halkını ve dostlarını, Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin "Dem Dema Azadiyê ye -Özgürlük Kazanacak - Öcalan İçin Harekete Geç" sloganıyla yarın Strasbourg’da düzenleyeceği mitinge güçlü katılmaya çağırdı.

KON-MED, yaptığı yazılı açıklama ile Almanya’da yaşayan bütün Kürtleri ve dostlarını, "Dem Dema Azadiyê ye -Özgürlük Kazanacak - Öcalan İçin Harekete Geç" sloganıyla yarın Strasbourg’da düzenlenecek merkezi mitinge katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 22 yıldır ağır bir tecrit ve baskı koşulları altında tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada "Almanya`da yaşayan yurtsever halkımız ve dostlarımızla birlikte 22 yıldır Önderliğimizin özgürlüğü için gösterilen büyük emek ve çabalara sahip çıkarak, bunu daha güçlü şekilde sonuca ulaştırma görevi ile karşı karşıyayız. İmralı sisteminin baş sorumlusu olan Avrupa Birliği ve ona bağlı sorumlu kurumların artık sessiz ve tepkisiz kalmalarını kabul etmiyoruz" denildi.

KON-MED Eşbaşkanları imzalı açıklama şöyle:  

“Bilindiği üzere 22 yıldır Önder Apo ağır bir tecrit ve baskı koşulları altında tutulmaktadır. Şunu çok iyi biliyoruz ki Sömürgeci Türk devleti uzun bir süredir, İmralı sürecini başlatan emperyalist devletlerin verdiği destek ile Önder Apo`nun iradesini kırmak istediler, Özgürlük Hareketini dağıtmayı ve halkımızın iradesini kırmayı amaçladılar. Amaçlarına ulaşmak için geçen 22 yıllık süre içerisinde bir çok yol ve yöntem denendi. Ancak uyguladıkları tüm baskılara rağmen, istedikleri sonucu elde edemediler. Çünkü Önder Apo'nun iradesini kıramadılar. Bu yönlü izledikleri politikalar tutmadı ve tüm çabaları sonuçsuz kaldo. Önder Apo, son 22 yılda çok zor koşullarda ve çok az imkanı değerlendirerek, halkımızın özgürlüğü ve halkların birlikte yaşaması için, kapitalist modernitenin yıkıcılığına karşı Demokratik Ulus çözümünün teorik-tarihsel perspektifini ve çözüm yollarını ortaya koydu.

KON-MED olarak tecridin 22. yılında ARTIK YETER diyoruz. Gün, bu faşist rejimi tümden kırma ve yok etme günüdür. Önder Apo'nun büyük çabaları ve geliştirdiği bilinç ve örgütlülük sayesinde faşist AKP-MHP rejimi, tam bir çöküş ve dağılma aşamasına gelmiştir. Faşist Erdoğan yönetiminin Önder APO`ya ve Özgürlük Hareketine duyduğu büyük öfkenin sebebi de Önder APO`nun büyük direnişi karşısında yaşadıkları büyük çöküştür. Bu öfke ve nefret ile Kürt halkına ve değerlerine saldırmaktadırlar. Şunu çok iyi biliyoruz ki, bu aynı zamanda onların sonunun gelmekte olduğunu gösteriyor. Ancak tarih bize göstermiştir ki bu son kendiliğinden, kolay ve bedelsiz olmayacaktır.

Almanya`da yaşayan yurtsever halkımız ve dostlarımızla birlikte 22 yıldır Önderliğimizin özgürlüğü için gösterilen büyük emek ve çabalara sahip çıkarak, bunu daha güçlü şekilde sonuca ulaştırma görevi ile karşı karşıyayız. İmralı sisteminin baş sorumlusu olan Avrupa Birliği ve ona bağlı sorumlu kurumların artık sessiz ve tepkisiz kalmalarını kabul etmiyoruz.

Bu temelde, 2 Ekim‘de "DEM DEMA AZADIYÊ YE, ÖZGÜRLÜK KAZANACAK, ÖCALAN İÇİN HAREKETE GEÇ" şiarıyla Fransa`nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi önünde düzenlenecek mitinge, tüm yurtsever halkımızı ve dostlarımızı katılmaya, Önder APO`nun özgürlüğünü haykırmaya çağırıyoruz."