KON-MED Almanya’daki baskınları kınadı

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Alman polisinin sabah saatlerinde Kürtleri hedef alan baskınlarını kınadı.

Alman polisi sabah saatlerinde Heilbron ve Esslingen kentlerinde düzenlediği baskınlarda FCK-BW Bayern Federasyonu Eşbaşkanı Sait Öztürk ve halk sanatçısı Mazlum Dora’yı gözaltına alındı.

KON-MED, “Polisin evine baskın düzenlediği Sait Öztürk’ün daha önce geçirdiği rahatsızlıktan dolayı ‘geçmiş olsun’ ziyareti için evinde misafir olan bir kişi ve ayni saatlerde Eslingen’de bir halk ozanı Mazlum arkadaşımızın da gözaltına alındığı öğrenildi” dedi.

Açıklamada, “Almanya’nın verdiği silahlarla Kürtlerin köylerini, dağlarını, ovalarını bombalayarak, Kürtleri soykırımdan geçiren Türk devletiyle sürdürdüğü kirli ilişkilere bağlı olarak Kürtleri kriminalize etmesi”ne tepki gösterildi.

Bu çerçevede “kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunan Kürt kurumlarımızı ve onun yöneticilerini kriminalize etmelerini kınıyoruz” diyen KON-MED, şunları ifade etti:

“Almanya Hükümetinin Kürt kurumları üzerindeki baskı ve engelleme politikası, Kürt halkının giderek tansiyonunu yükseltmektedir.

Her Türk heyetinin Almanya’yı ziyaret etmesi sırasında Kürt kurumlarına yönelik saldırılar keyfi bir hal almaktadır. Bilindiği gibi birkaç gün önce yine katliamcı faşist Türk devleti rejiminin dışişleri bakanı (Mevlüt) Çavuşoğlu Almanya’ya geldikten hemen bir gün sonra Nürnberg’deki Medya Halk Evi’ne polis baskın düzenledi ve gözaltına alınanlar oldu. Bugün de Heilbron da FCK BW/ BAYERN Federasyon Eşbaşkanımız Sait Öztürk arkadaşımızın ve yine Esslingen’deki Halk Ozanı Mazlum’un evi polisler tarafından basılmıştır.”

Almanya Hükümetinin bu tutumu ile “adeta faşist Türk devletinin istek ve taleplerini güncelleyerek karşılıklı sadakatlerini gösterdiğini” belirten KON-MED, Kürt halkının hiçbir zaman kriminalizasyon politikalarını kabul etmeyeceğini kaydetti.

Alman hükümetini baskıcı ve dışlayıcı politikalardan vazgeçmeye çağıran KON-MED, “Alman devletinin artık yapacağı en doğru iş, Kürt sorununda inisiyatif alıp diyalog yollarını oluşturmak için çözüm üretmesi gerekmektedir” dedi.