KON-MED ara kurul toplantısını düzenledi

KON-MED, ara kurul toplantısını gerçekleştirdi. Soykırımcı saldırılar ve işbirlikçiliğe dikkat çekilen toplantıda, "İmralı sistemi yıkılmadan nefes alamayız" mesajı verildi.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), bir yıllık ara dönem kurul toplantısını yaptı.

Dortmund Demokratik Kürt Toplum Merkezindeki toplantıda açılış konuşmasını KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer yaptı.

Divan tarafından siyasi gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, AKP-MHP iktidarının soykırımcı hedeflerine ve işbirlikçiliğe dikkat çekti. Açıklamada, Kürt halkının mezarlıklarına kadar hedef alındığı, cenazelere zulüm yapıldığı, tecavüzlerin yaygınlaştığı vurgulandı.

Açıklamada, Hewlêr iktidarının Türk devleti ile işbirliğine de tepki gösterilerek, "Kürtlere karşı ihanet" olarak tanımlandı.

'İMRALI SİSTEMİ YIKILMADAN NEFES ALAMAYIZ'

Toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride de dikkat çekilerek, "İmralı sistemi bir bütün olarak Kürt toplumunun tümüne yayılıyor. Siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel olarak Kürt toplumu soykırım kıskacında, tecrit altına alınmıştır. İmralı sistemi yıkılmadan, yok edilmeden Kürt halkının nefes alması mümkün değildir. Artık Önderliği özgürleştirme zamanı gelmiştir" diye kaydedildi.

ÇALIŞMA RAPORU OKUNDU, ÖZ ELEŞTİRİ YAPILDI

Ara kurul toplantısında çalışma raporunu da KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer okudu. Koçer, şu hususlara dikkat çekti:

"Almanya’da nüfusu 1.5 milyona varan halkımızın ciddi sorunları bulunmaktadır. Kurumsal çalışmalarımız her ne kadar belirli bir örgütlülüğü sağlamış olsa da halkımızın ancak belli bir kesimine ulaşabilmişiz.

Öz örgütlülüğün her alanda geliştirilmesi, politik-ahlaki toplum gerçekliğinin yaşamsallaştırılmasının temel organları Demokratik Halk Meclisleridir."

Kurum temsilcileri de gençlik ve kadınların sorunlarına cevap olunamadığını belirtti.

Toplantıda, KON-MED ve bağlı kurumların Kürdistan'daki savaşa karşı yeteri kadar diplomatik çalışma yapmadığı da vurgulandı.

Toplantıda sunulan öneriler ile 39 maddelik karar tasarısı onaylandı.

Başarılı olan 14 Meclise başarı belgesi verildi.