KON-MED'den 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşüne çağrı

Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük talebi ile Cumartesi günü Stuttgart'ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulunan KON-MED, "Öcalan'ın özgürlüğü Ortadoğu halkların özgürlüğü için belirleyici bir rol oynayacak" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 5 Aralık günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın için Stuttgart’ta yapılacak 'Öcalan'a Özgürlük' yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

"Vakit geldi; Abdullah Öcalan’a, Kürdistan'a özgürlük, tecrite, faşizme, işgale son, özgürlük hemen şimdi" şiarıyla başlayan özgürlük kampanyasının yoğun ve çeşitli etkinliklerle devam edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama hedefiyle başlatılan hamle, başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu, Avrupa ve dünyanın birçok yerinde büyük yankı uyandırmıştır.

Uluslararası komplo ile Kürt Halk Önderi 15 Şubat 1999 günü Kenya’dan korsanvari bir şekilde kaçırılarak Türkiye'ye teslim edildi. Kürt Halk Önderi Öcalan’ın kaçırıldığı yıldan bu yana Ortadoğu’da 20 yıldır savaş, işgal ve saldırılar sürmektedir. Kürtler, özgürlük hareketi öncülüğünde ortaya çıkmış olan tarihsel fırsat ve imkanlardan yararlanarak, Kürdistan Özgürlük Devrimi’ni gerçekleştirebilecek, aynı zamanda Demokratik Ortadoğu Devrimi’ne de öncülük yapacak bir konumda ve kazanabileceği imkanlara sahiptir.

'Abdullah Öcalan’a, Kürdistan'a özgürlük, Tecride, Faşizme, işgale son, Özgürlük hemen şimdi' hamlesel özgürlük kampanyası sürdürülmektedir. Bu kampanyanın başarılması; Ortadoğu’da Kürt halkının ve Ortadoğulu halkların, özgürlük ve demokrasi temelinde, sonuna kadar kazanması demektir. Kürt halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü bütün Ortadoğu halkların özgürlüğü için belirleyici kilit bir rol oynayacak. Sayın Öcalan sadece Kürt sorununu çözebilecek etkili siyasi bir figür değil, aynı zamanda Rojava'da (Kuzey-Doğu Suriye’de) hayat bulan demokratik konfederalizm fikrinin de sahibidir."

ORTADOĞU'DAKİ GERGİNLİĞİN SONA ERMESİ İÇİN ÖCALAN SERBEST BIRAKILMALI

Türk devletinin başını çektiği Ortadoğu’daki çatışma ve gerginliklerin sona ermesi için Kürt Halk Önderi Öcalan ve diğer siyasi tutukluların özgür kalması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu çağrıda bulunuldu:

"KON-MED olarak, "Vakit geldi; Abdullah Öcalan’a, Kürdistan'a özgürlük, tecride, faşizme, işgale son, özgürlük hemen şimdi" kampanyası kapsamında, 5 Aralık Cumartesi günü Saat: 15:00'da Lautenschlagerstr. Stuttgart’ta yapılması planlanan merkezi yürüyüşe; başta Almanya’daki bütün Kürdistanlı gençler ve kadınlar olmak üzere, Federasyonlara bağlı meclis üyeleri, inanç kurumlarımızın üyeleri, Kürdistan halkı, dost devrimci, sosyalist, tüm ittifaklarımızı katılmaya çağırıyoruz."