KON-MED'den Ali Yavru için başsağlığı mesajı

Yaşamını yitiren Ali Yavru için başsağlığı dileyen KON-MED, "Yüreğimizde, bilincimizde ve özgürlük mücadelemizin onurlu tarihinde yaşayacaktır" dedi.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), yaşamını yitiren, Kürt Özgürlük Mücadelesinin emektarlarından Ali Yavru (Xebat Siwêrek) için başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda, "Kürt özgürlük mücadelesinin tarihinde önemli emekleri olan Ali Yavru´nun cenazesi ülkesine gönderildi" denilerek, şunlar kaydedildi:

'ASLA YILGINLIĞA KAPILMADI'

"Bir süreden beri kanser tedavisi gördüğü hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Ali Yavru (Xebat Siwêrek), '80’li yıllarda Diyarbakır Cezaevinde ağır işkence döneminin bir direnişçisiydi. Ali Yavru yoldaşımızın 6 Nisan 2021’de yaşama veda etmesinin derin üzüntüsünü yaşadık.

Hapis yattı, '82'de Diyarbakır’daki zindan vahşetinin işkencesini gördü, çok sevdiği kendi ülkesi Kürdistan’da özgürce yaşayabilme imkanı bulamadığından dolayı, yurt dışına çıkmak zorunda kalan Ali Yavru, uzun seneler ülkesinden uzak sürgünde yaşamak zorunda kaldı. Ama asla yılgınlığa ve umutsuzluğa kapılmadı.

Zindan yıllarında mücadelesini sürdürmüş ve yapılan birçok açlık grevine katılmıştır. Zindan yaşamı sonrası Almanya’da sürgünde yaşamını sürdürmüştür. Almanya'nın Uelzen kentinde mülteci olarak yaşayan Yavru hakkında Almanya'daki siyasi çalışmalarından dolayı da birçok dava açılmıştı.

Almanya’da bulunduğu süre boyunca aktif bir şekilde çalışmalara katılım sağlamış ve hastalanma sürecine kadar çeşitli görevlerde bulunmuştur.

1955 yılında Urfa-Siverek'te dünyaya gelen, 22 yaşından beri 1977 yılından bu yana özgürlük mücadelesine büyük emek vererek önemli katkılar sunan Ali Yavru 6 çocuk babasıydı.

Ali Yavru’nun cenazesi uğruna mücadelesini verdiği ve özlediği ülkesi Kürdistan'a gönderildi. Ali Yavru'nun naaşı, babasının mezarının bulunduğu Tarsus'ta bugün toprağa verilecek.

Ali Yavru arkadaşımız, mücadele yoldaşımız her zaman yüreğimizde, bilincimizde ve özgürlük mücadelemizin onurlu tarihinde yaşatılacaktır.

Bu temelde, başta ailesi olmak üzere mücadele arkadaşları tüm sevenleri ve Kürdistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz."