KON-MED'den NRW seçimleri için çağrı

KON-MED, Almanya'nın NRW eyaletindeki seçimler için Kürdistanlıları oy kullanmaya çağırdı.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 13 Eylül’de Almanya'nın önemli eyaletlerinden Kuzey Ren Vesfalya'da (NRW) yapılacak olan Yerel ve Uyum Meclisleri seçimlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
NRW'nin 18 milyon ile Almanya’nın en büyük nüfusuna sahip eyalet olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yerel seçimler ile paralel olarak Uyum Meclisleri seçimleri de olacaktır. Bu eyalet seçimlerinde seçilecek Kürt adaylar STK'lar ve şehir idareleriyle ve kendi aralarında birlikte çalışırlarsa pekâlâ sosyal sorunların çözümüne katkı sunmaları önem arz eder" denildi.

'KÜRDİSTANLILARIN SORUNLARI İÇİN SEÇİME KATILIN'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Seçimlere 3 gün var. Kürdistani kurumlarımız, kendilerine yakın olan adayların seçim kampanyalarına katılınız. Başta bu eyalette yaşayan Kürdistanlı göçmenlerin sorunlarına, artan ırkçılıkla, ayrımcılıkla, yükselen aşırı sağla mücadelede başarılı olmak için seçimlere aktif katılınız.
Kürdistanlılar seçime ne kadar fazla katılım sağlarsa, önümüzdeki dönemde de o derecede ciddiye alınacak, göçmen ve azınlık olmaktan kaynaklanan sorunlarına da daha fazla ilgi gösterilecektir.
Bulunduğunuz şehri, ilçeyi, mahalleyi birlikte yönetmek istiyorsanız, belediyelere, sosyal kurumlara, daha çok bizim gençleri yerleştirmede söz sahibi olmak istiyorsanız, lütfen sandığa gidiniz, 16 yaşına girmiş çocuklarınıza ve diğerlerine oy attırınız.
Oylarınızla Kuzey Ren Vesfalya (NRW) eyaletinde siyasetin temel parametrelerinde önemli ve hızlı değişiklikler yaşatabilirsiniz.
Almanya’da politik topluluklar üzerinde ciddi bir kriminalizasyon politikası uygulanmaktadır. Başta bu sorunlarla mücadeleyi esas alan sol, sosyalist, devrimci, demokrat olan adayları destekliyoruz.
Göçmen kökenli başta Kürdistanlı tüm devrimci, demokrat, ilerici adayların desteklenmesi gerekiyor. Siyasi arenada ne kadar fazla göçmen olursa, bunun Alman demokrasisine katkısı da o kadar büyük olacaktır.

'DEMOKRATLAR OLARAK BİRLEŞELİM'

Her seçim önemlidir. Dünyada bu hakkı olmayan milyonlarca insan var. Düşüncemiz ve fikirlerimiz ne olursa olsun, buradaki toplumumuzun geleceği, Almanlarla ve tüm diğer uluslardan insanlarla dostluk ve barış içinde birlikte saygın ve onurlu bir yaşam için demokrat insanlar olarak bu seçimlerde birleşelim.
Seçim çalışmalarını takip edin, 13 Eylül’de yapılacak olan Yerel ve Uyum Meclisleri seçimlerinde,  kendinize siyasi olarak yakın gördüğünüz Kürdistanlı adayları destekleyip onlara oy veriniz.
Kürtlerin özgürlük mücadelesini destekleyen dost, devrimci, sosyalist ve demokratlardan yana kendinize yakın tanıdığınız adaylara oy kullanılması çağrısında bulunuyoruz."

ADAYLAR

KON-MED, tespit edebildiği Kürdistanlı adayların listesini de şöyle açıkladı:

"Aachen - Kurdischer Freundschaftskreis listesi
Baran Yenen
Bülent Iscan
Beate Ergün

*Essen - Die Linke: listesinden
Devran Dursun (Belediye ve Yabancılar Meclisi)
Shwan Vasiri (Belediye ve Yabancılar Meclisi)
Ciwan Akbulut (Yabancılar Meclisi)

*Bochum - IL BO:
Naci Köylüuşağı (Yabancılar Meclisi)

*Velbert - SPD listesinden
Cüneyt Söyler (Yabancılar Meclisi)

*Lünen - Die Linke listesi
Mustafa Kurt (Belediye Meclisi)
Nazli Tatli (Belediye Meclisi)
Hamit Tatli (Yabancılar Meclisi)
Sabri Kisrik (Yabancılar  Meclisi)
Sahin Askin (Yabancılar Meclisi

*Bonn
Hayam Karaja
Süreyya Alıcį
Sadek Moussa
Ferhad Hasso
Mohamed Suleyman
Moustafa Midani
İmad Nassan
Jamal Mousa
Jihad Mahko
Fakhredin Mesto
Hemqadi Khalef
Ester Winkelmann
Gulê Hasso
Fadel Hasso."