KON-MED'den Nürnberg baskınına tepki

Nürnberg kentindeki polis baskınını kınayan KON-MED, bugün düzenlenecek protesto gösterisine güçlü katılım çağrısı yaptı.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Nürnberg'deki Kürt Toplum Merkezine yapılan baskını kınadı.

KON-MED tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

 "Nürnberg polisi, Nürnberg Medya Halk Evi, Demokratik Kürt Toplum Merkezini ve eşzamanlı olarak eşbaşkan Sayın Makbule Kartal’ın da evini basmıştır. Onlarca kolluk gücüyle yapılan bu baskın, Türk polisini  aratmayan bir biçimde olmuştur. Edindiğimiz bilgiler temelinde, polisin evine baskın yaptığı Toplum Merkezi Eşbaşkanı Makbule Kartal’ın baskın esnasında bayıldığı ve hala hastanede tedavi görmekte ve durumunun ciddi olduğu söyleniyor. Derneğin kapıları ve pencerelerini kırarak saatleri bulan arama sonucunda kuruma ve evi basılan Makbule Kartal’a ait çeşitli evrak, bilgisayar ve korona mağdurları için toplanan bir miktar değerlere keyfiyetçi bir şekilde el koymuştur. Nürnberg polisinin bu uygulaması yeni değildir ve merkezi Alman devletinin politikalarından da bağımsız değildir.

KON-MED olarak, Almanya hükûmetine çağrıda bulunuyoruz! Federasyonlarımıza bağlı bütün dernek ve kurumlar yasal olarak faaliyet gösteriyorlar ve Kürt halkının kendi kültürel, sosyal ve toplumsal sorunlarına yönelik hizmet etmektedirler. Polisin, korsanvari bir şekilde Nürnberg Medya Halk Evi'ni ve onun yöneticilerinin evlerini basmasını kabul etmemiz mümkün değil. Artık Kürtlere yönelik bu baskıcı ve dışlayıcı politikalarından vazgeçmeli, Türk devletinin Türkiye'deki Kürdistanlılara yaptığı benzer uygulamaları bırakmalı. Artık diyalog zamanı geldi ve bunun yollarını oluşturmak için Kürt siyasetini geliştirmeniz gerekmektedir.

Dün Nürnberg’te dost ittifakların da katıldığı ve desteklediği bir protesto mitingi yapılmıştı. Bugün de yine dost ittifaklar ile birlikte saat 15.00’te bu kez Nürnberg  Aufseßplatz Meydanı'nda gerçekleşecek. Protesto gösterisine başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokratik kamuoyunu çağırıyoruz."