KON-MED'den Salih Kaba için başsağlığı mesajı

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 24 Ekim'de Celle kentinde hayatını kaybeden Kürt yutseveri Salih Kaba için başsağlığı mesajı yayınladı.

KON-MED Eşbaşkanları başsağlığı mesajında, "Almanya'nın Celle kentinde yaşayan Kürdistan ve Êzdî toplumu için vatansever ve en değerli aktif çalışanlardan Salih Kaba, 24 Ekim 2020'de hayatını kaybettiği haberini derin bir üzüntüyle almış bulunuyoruz" dedi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: "Korona hastalığı nedeniyle 2020'nin Eylül Ayının başlarında Celle'de ve daha sonra Hannover hastanesınde tedavi gören Salih Kaba, maalesef 24 Ekim 2020'de hayatını kaybetti.

Salih Kaba evli ve 7 çocuk babasıydı. Kürt Halkı’nın ve Kürdistanın Özgürlüğü için büyük emek veren Salih Kaba, 1 Mart 1954'te Meleqacel köyünde (Ezidi topluluğunun bir Köyün’de) doğdu. Riha'nın Viranşehir ilçesine bağlı Meleqacel köyünden Salih Kaba, Salih’ê Şêxê Hemdo, ilk kez 1979'da ve son olarak 1985'te Almanya'ya göç etmiş, hayatının ve yaşamının son yıllarını Celle'de geçirmiştir.

Kürdistan'da da vatansever olan Salih Kaba, Delil Doğan (Mezlum Doğan'ın kardeşi) ile yurtseverlik temelinde birbirlerini tanımış ve arkadaş oldular. Ailenin yurtsever olması nedeniyle kardeşi Cemil Kaba, Türk devleti tarafından işkence görmesi sonrasında hayatını kaybetti.

Salih Kaba yoldaş, Almanya'ya gelişinden son gününe kadar yıllardır yorulmadan Halkının özgürlüğü için militanca çalışma yürüttü. Hastalığına rağmen son nefesine kadar Almanya'nın Celle kentindeki Demokratik Kürt Halk Meclisi üyesiydi.

Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğü, Êzidilerin birliği ve dayanışması için canla başla çalışmıştır. Salih Kaba yoldaşın dostluğu, samimiyeti ve insancıl olmasından dolayı, onu tanıyan arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilirdi. Arkadaşları ve topluluğu arasında bir ışık gibiydi. Salih yoldaş, senin uğruna emek sarfettiğin özgürlük amacını gerçekleştirene dek sürdüreceğimize söz veriyoruz."