KON-MED Eşbaşkanı’ndan Köln’deki eylemcilere ziyaret

AVEG-KON, SKB, Young Struggle ve TSP üyeleri, açlık grevi başlatan tutsakların taleplerine destek vermek amacıyla Köln’de 3 günlük açlık grevi başlattı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB),  Young Struggle ve Tutsakların Sesi Platformu üyeleri, Türkiye ve Kurdistan zindanlarında 68 gündür açlık grevinde olan tutsaklara ses olmak ve taleplerine destek vermek amacıyla Almanya’nın Köln kentinde 3 günlük açlık grevine başladı.

Köln Dom Katedrali önünde başlatılan açlık grevi için çadır kuruldu. Eylemcileri KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça, Siyasetçi Nursel Aydoğan ve şehit annesi Şenge Kahraman ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Ruken Akça, Türkiyeli sosyalist eylemcilerin başlattığı 3 günlük dayanışma eylemlerinin önemli ve değerli olduğunu belirterek, “Türk devletinin savaşta ısrarı, Kürt halkına yönelik katliamları ve Kürt sorununu çözümsüz bırakması nedeniyle kaos içerisindedir.
Ortadoğu’da gün geçtikçe savaşlar yükseliyor, bu nedenle sorunlar da gün yüzüne çıkıyor. Demokrat, sosyalist ve insan haklarından yana olan herkese çağrımızdır. Türkiye’de demokratik bir şekilde yaşam için el ele, omuz omuza verip mücadele etmeliyiz ve demokrasiyi getirmeliyiz” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında 25 yıldır tüm Kürtlerin tecrit edildiğini dile getiren Ruken Akça, “2 ayı aşkın bir süredir Türkiye ve Kurdistan cezaevlerinde tutsaklar açlık grevinde. Bu açlık grevleri halkların özgürlüğü için, demokrasi ve Kürt sorununa çözüm için yapılıyor. Bu nedenle nerede olursak olalım, mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında 17 Şubat günü Köln’de gerçekleştirilecek büyük yürüyüşe çağrıda bulunan Eşbaşkan Ruken Akça, “Hep birlikte on binler, yüz binler olarak yerimizi almalıyız” diye vurguladı.

Ardından 17 Şubat yürüyüşü için bildiriler dağıtılıp bilgilendirme yapıldı.