Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

KON-MED: Kriminalizasyona karşı hep birlikte duralım!

Darmstad DKTM’ye yönelik polis baskınını kınayan KON-MED, kriminalizasyon politikalarına karşı Kürt halkıyla dayanışmak amacıyla bugün (Perşembe) saat 18:00’da Darmstadt DKTM’de Kawa Federasyonu öncülüğünde yapılacak basın açıklamasına katılmaya çağırdı.

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanlığı, Darmstad Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ne (DKTM) yönelik polis baskınını kınayarak, Kürt halkıyla dayanışmak için polis baskınına uğrayan merkezin önünde yapılacak bugünkü basın açıklamasına katılmaya çağırdı.

KON-MED Eşbaşkanlığı’nın açıklaması şöyle:

Darmstadt DKTM’ ne yapılan polis baskınını kabul etmiyoruz. Kürt kurumlarına yapılan saldırıları ve Kürt siyasetçilerinin gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz. Bulunduğumuz her alanda bu saldırılara karşı durarak haklı mücadelemizi aralıksız olarak devam ettireceğiz. Almanya devletinin faşist Türk devletiyle devam eden kirli savaş politikalarını deşifre etmeye devam edeceğiz.

Çarşamba günü sabah saatlerinde Alman polisi Darmstadt kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkez ve yurtsever Kurdistanlıların evlerine baskınlar yaparak tüm demokratik değerlere saldırmıştır.

Almanya Kürt kurumlarının çatı örgütlenmesi KON-MED olarak, bu baskınlarda FCDK Kawa federasyonu eski eşbaşkanlarının ve Mannheim DKTM yöneticilerinin evlerinin basılarak gözaltına alınmasını şiddetle kınıyoruz. 

DKTM’LER KÜRT HALKININ İRADESİDİR

Bu baskınlar ile Alman hükümeti Kürt halkının siyaset yapma hakkını kriminalize etmektedir. Almanya'da yaşayan milyonlarca Kürt halkının iradesi olan Kürt toplum merkezlerine bu şekilde bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Demokratik örgütlenme hakkının bu şekilde kriminalize edilmesi, demokratik Alman kamuoyu tarafından kabul edilmemelidir. 

ALMANYA DEMOKRASİSİNE ZARAR

Faşist Türk devletinin Türkiye genelinde Kürt halkı başta olmak üzere demokrasi mücadelesi veren HDP’nin (Halkların Demokratik Partisi) belediye başkanlarına, milletvekillerine ve tüm demokrasiyi savunan siyasetçilerine karşı uyguladığı baskıcı terör saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. Türkiye’de yapılacak olan seçim arifesinde aynı tutumun Almanya hükümeti tarafından Kürt halkına karşı yapılması kabul edilemez. Kurumlarımıza yapılan bu baskınlar Erdoğan faşist rejiminin hala Almanya hükümeti tarafından desteklendiğini göstermektedir.

Kürt halkına ve kurumlarına yapılan tüm bu saldırılar, Almanya demokrasisine büyük zararlar vermektedir. Hiçbir baskı Kürt halkını özgürlük ve demokratik mücadelesinden vazgeçiremeyecektir.

FAŞİST TÜRK DEVLETİ İLE AYNI NOKTADA DURMAYIN!

Her defasında olduğu gibi tekrar Almanya hükümetine çağrımızı yeniliyoruz. Kürt halkına karşı bu politikalardan vazgeçin. Faşist Türk devleti ile kurduğunuz kirli ilişkileri bitirin. Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ortaya çıkardığı değerlere karşı faşist Türk devleti ile aynı noktada durmayın. Bu politikalar hiçbir sonuç vermeyecektir. Almanya'da yaşayan milyonlarca Kurdistanlının demokratik haklarına saygı gösterin.  Yapılan bu anti demokratik siyasetinize ve gözaltılara derhal son verin.

BUGÜNKÜ BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

KON-MED olarak, başta Kurdistanlılar olmak üzere, tüm demokratik Alman kamuoyunu, bu faşizan saldırılar karşısında durarak Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Demokrasiden yana olan herkesi Perşembe günü saat 18:00'da Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkez’inde Kawa Federasyonu’nun yapacağı basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz.

Gelin kriminalizasyon ve yasakçı politikalara karşı hep birlikte duralım!