KON-MED, Kürt Kültür Şöleni’ne çağırdı

Almanya'da Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Kürtleri ve dostlarını 25 Eylül’de Hollanda’da yapılacak Uluslararası Kürt Kültür Şöleni’ne çağırdı.

KON-MED Eşbaşkanları imzasıyla yapılan yazılı açıklamada “Almanya’da yaşayan Kürt halkımızı ve devrimci-demokrat tüm halkları 25 Eylül’de Hollanda’nın Landgraaf kentinde yapacağımız Kürt Kültür Şöleni’ne bekliyoruz” dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yapacağımız bu büyük buluşma faşist Türk Devletinin Kürdistan'daki soykırım işgalleri, tutuklamalar ve katliamlarına, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde geliştirdiği mutlak tecrit sistemine, Rojava, Şengal ve Başur’a (Güney Kürdistan) yönelik saldırılarına karşı Kürt halkı başta olmak üzere, kendisine devrimci ve demokratım diyen, barış ve demokrasiden yana olan her kesimin bir araya geleceği ve sesini yükselteceği halkların şöleni etkinliği olacaktır.

Bu büyük buluşma ‘KÜRDİSTAN’A STATÜ, ÖNDER ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK’ şiarıyla halklarımız için bir irade beyanı olacaktır. Halkımız büyük bir coşkuluyla ve katılımla kendi irade beyanlarını açıkça ortaya koyacaktır. Uluslararası Kürt Kültür Şöleni’ne katılarak başta Kürt halkı olmak üzere devrimci, demokrat kesimler açıkça ‘ben varım, ben buradayım’ diyecektir.

KON-MED olarak bu büyük buluşmaya katılarak ‘özgür ve demokratik yaşamdan vazgeçmeyeceğiz’ diyerek tavrımızı ortaya koyacağız. Halklarımız tarihine yakışır bir biçimde zindan direnişçilerinin haykırdığı gibi ‘teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür’ diyerek zaferin direniş kültürünü, iradesini göstereceğiz.

Bu temelde başta federasyonlarımız, meclislerimiz ve tüm KON-MED bileşenlerimiz hiçbir Kürdistanlı yerde kalmayacak şekilde planlama yaparak, Kürt Kültür Şöleni’ne katılacağız.

KON-MED olarak basta Kürdistan halkımız olmak üzere Devrimci Demokrat tüm halkları bu büyük buluşmaya katılarak ortak mücadelenin özgürlük sesine ses katmaya çağırıyoruz.”