KON-MED: On binler olarak Berlin’de olalım

KON-MED, Erdoğan Not Welcome İnisiyatifi’nin 27 Ocak günü Berlin’de yapacağı kitlesel yürüyüş için seferber olmaya çağırdı; “Savaş suçlusu katliamcı bir diktatör nasıl karşılanması gerekiyorsa o şekilde karşılayalım” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berlin ziyaretinin Kürt halkını imha savaşı için destek arayışı amacını taşıdığını belirten KON-MED, “O gün on binlerce Kürdistanlı ve Kürt halkının dostları olarak orada olalım. Bu kirli ilişkilerini kabul etmediğimizi gösterelim” diyerek çağrıda bulundu, Almanya’nın da Türk devleti ile kurduğu kirli ilişkileri bitirmek durumunda olduğunu kaydetti.

Konfederasyona Civakên Kurdistaniyên li Almanya’nın (KON-MED) “Kürt katili Erdoğan Berlin’e geliyor” başlıklı açıklaması şöyle:

“Biliyoruz ki her görüşmelerinin merkezinde Kürt düşmanlığı yatmaktadır. Kürt halkına karşı saldırıları sadece Kürdistan’ın dört parçasında değil her yerde sürdürmektedirler. Güney Kürdistan’da gerillaya karşı her türlü savaş suçlarından, Paris’te katledilen üç yoldaşımıza kadar faşist şef Erdoğan’ın politikası, Kürt halkının imhasını hedeflemektedir.

Açık bir şekilde bunu söyleyen ve uygulayan bir diktatörün Berlin ziyareti yine bu çerçevede olacaktır. Kürt halkına karşı yürüttüğü savaş için destek arayışındadır. Böyle bir diktatörün uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekirken hala bu insanlık suçlarını işliyor olması ve bunun desteğini arıyor olması kesinlikle kabul edilemez. Faşizmin devlet ideolojisi olduğu Türkiye’ye karşı bu sessizlik, Erdoğan’ın elini güçlendirmektedir. Yürüttüğü kirli politikalar ile her defasında bu desteği almaktadır. Kürt halkı herhangi bir kazanım elde etmesin diye yapmayacağı hiçbir şey yoktur. Böyle bir diktatöre karşı gösterilen tavır insanlık vicdanını yaralamaktadır. 

Bizler Kürt halkı ve dostları olarak o gün orada olacağız. Alman devletinin bu kirli savaşının bir ortağı olması başta Kürtleri olmak üzere Alman kamuoyunu da ciddi derecede rahatsız etmektedir. Erdoğan Kurdistan’da savaş yürütürken aynı zamanda Avrupa’da da Kürt toplumuna karşı saldırı ve terör politikalarını uygulamakta ve maalesef bunu Avrupa devletleri ile birlikte yapmaktadır. Paris’te gerçekleştirilen saldırıdan tutalım, AKP vekilinin konuşmasına kadar hepsinde bunun olduğunu görmekteyiz. Bu konuşma talimatının Erdoğan tarafından verildiği apaçık ortadadır. 

Almanya artık Türk devleti kurduğu kirli ilişkileri bitirmek durumundadır. Demokrasi ve özgürlüklerden bahsedip, bir halkın katliamcısı ile görüşüp onu desteklemek müthiş bir çelişkidir. Demokrasi ve özgürlükler bu kirli ilişkilere kurban edilmeyecek kadar değerlidir. Erdoğan çok açık bir şekilde Almanya’dan Kürt düşmanlığını isteyecektir. Kurdistan’da yürüttüğü savaşa destek isteyecek, aynı zamanda Almanya’da yaşayan Kürt halkının kriminalize edilmesini isteyecektir. Bugüne kadar Alman devletinin tutumu tam da böyle olmuştur.

Bizler o gün on binlerce Kurdistanlı ve Kürt halkının dostları olarak orada olalım. Bu kirli ilişkilerini kabul etmediğimizi gösterelim. Savaş suçlusu katliamcı bir diktatör nasıl karşılanması gerekiyorsa o şekilde karşılayalım. Burada tekrar Alman devletine çağrıda bulunuyoruz. Bu ilişkiyi bitirin. Kürt halkına karşı mevcut politikalarınızdan vazgeçin.”

Berlin’de 27 Ocak Cuma günü saat 13.00’da başlayacak protesto, Federal Başbakanlık (Bundeskanzleramt) binası önünde gerçekleştirilecek.