KON-MED Ramazan Bayramı’nı kutladı

Kürt halkının ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayan KON-MED, verdikleri mücadelenin esas amacının bayramları istismar ve esaretten kurtarmak, gerçek anlamlarına kavuşturmak olduğunu ifade etti.

RAMAZAN BAYRAMI

Almanya Kurdistani Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Kürt halkının ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı yayınladığı bir mesajla kutladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Halkımız on yıllardır özgürlük mücadelesi vermekte ve büyük bedeller ödemektedir.

Sömürgeci güçler, ülkemiz Kurdistan’da halkımız üzerinde uyguladıkları kirli savaşla siyasi, kültürel, toplumsal ve ekonomik soykırım geliştirmeye devam etmektedirler. Sömürgeci güçlerin en büyük özel savaşlarından biri de din olmuştur. Din maskesi altında Kürt halkına uyguladıkları soykırım politikalarını İslam dininin kendisi de reddetmektedir. Halkımızın, İslamiyet’in özünde ve kültüründe var olan hak, adalet ve eşitlikten yana güçlü inancı olmasına rağmen bunu hiçe sayıp halkımıza din öğretmeye çalışan, bunun için irşat politikalarıyla yaklaşan çevrelere, İslam’ın kültürel özüyle cevap vereceğine inanıyoruz.

Zulmün, inkarın son bulması, Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğü öncelikle birliğini ve örgütlülüğünü geliştirmekten ve mücadelesini yükseltmekten geçer.

Kurdistan halkı, İslam adına kurulan bu küfür dünyasını asla kabul etmemekte, yıllardır büyük insan, Rêber Apo’nun önderliğinde insanlık adına varoluş mücadelesini sürdürmektedir. Verdiğimiz mücadelenin esas amacı, bayramları istismar ve esaretten kurtarmak, gerçek anlamlarına kavuşturmak ve yeniden tüm gerçek coşkularıyla halklara bayramların özünü yaşamalarını sağlamaktır.

KON-MED olarak tüm İslam aleminin ve başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, tüm parçalardaki ve yurtdışında yaşayan halkımızın, şehit ailelerinin, zindanlarda ve mücadelenin tüm alanlarında bulunan arkadaşlarımızın Ramazan Bayramı’nnı en iyi dileklerimizle kutluyoruz."