KON-MED: Sonuna kadar direniş zamanı!

Siyasi soykırıma karşı açıklama yapan KON-MED, "Halk, iradesini gasp eden bu zihniyete boyun eğmeyecek, sonuna kadar direnecektir" dedi.

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaparak, "Bu faşist, düşmanca operasyon, Türkiye'nin imzalamış olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı da dahil olmak üzere demokratik uluslararası anlaşmalara, evrensel hukuka ve temel insan haklarına da yapılmış bir operasyondur" dedi.

'HALK SAHİP ÇIKACAK'

Açıklamada, "Halk, seçtiği belediye eşbaşkanlarına ve siyasetçilerine sahip çıkacaktır. Halk, verdiği oyları yok sayan, iradesini gasp eden bu zihniyete boyun eğmeyecek, kabullenmeyecektir ve sonuna kadar direnecektir" mesajı verildi.
KON-MED, şunları da kaydetti:
"Başta Kars Belediye Eşbaşkanı Sayın Ayhan Bilgen olmak üzere siyasi soykırım operasyonuyla halkların iradesini hedef alan Kürdün düşmanlarını, AKP/MHP işgalini ve faşist saldırıları protesto etmek için, başta Kürdistan halkımızı, soykırımcı, faşist, diktatör rejime karşı olanları, tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz."