KON-MED: Yarın Kürt Halk Önderi için alanlarda olacağız-YENİLENDİ

KON-MED, Almanya'da Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yarın düzenlenecek eylemlere dikkat çekerek, "Kürt halkını isyan edip topyekûn serhildan ruhuyla eylemlere katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya karşı ve eylem takvimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KON-MED'in açıklaması şöyle:
"Kürt Halk Önderi A. Öcalan’ı, Halkımızı ve Ülkemizi Özgürleştirmek için Kürt halkının faşist düşmanına karşı yekvücut olmaya dur demeye çağırıyoruz!
İşgalci TC devleti ve onun faşist Kürt düşmanı ittifakı AKP-MHP, Kürt soykırımını gerçekleştirmek için, büyük bir konseptle Kürt özgürlük hareketimizin tüm dinamiklerini ortadan kaldırmaya, tasfiye etmeye yönelik tüm gücünü, yanına ihanetçi Kürt işbirlikçilerini de alarak, saldırılarını artırarak sürdürmektedir. TC’nin 1915’te Ermenilere yapılan soykırımını da aşan; günümüzde Kürt halkının varlığını kökten ortadan kaldırmayı amaçlayan çok tehlikeli bir Kürt düşmanı ile karşı karşıyayız.  

'SONUCA GİTMEMİZİN ZAMANI GELDİ'

Darbeyle, faşizmle ve milliyetçilikle iktidarını ayakta tutmak isteyen, içeride Kürtlere, kadınlara, emekçilere ve toplumun tüm muhalif kesimlerine karşı terör estiren, dışarıda işgal ve tehditlerle savaş çığırtkanlığı yapan soykırımcı, gerici faşist bu rejim, Güney Kürdistan’ın Medya Savunma Alanlarına ihanetçi Barzani Ailesi’nin desteğini de yanına alarak, kapsamlı askeri bir saldırı başlatmıştır. Halkımız 1990’lardan bu yana bir serhildan sürecine girdi ve o günden bu yana mücadele etmektedir. Bu mücadele süreci birçok aşamadan geçti. Gelinen aşamada hem Kuzey Kürdistan’da hem de bir bütünen Kürdistan’da halkımızın mücadelesi son aşamaya ulaşmıştır. Düşman da bu nedenle korkmaktadır. Bunun için Türk devleti ‘varlık sorunumuz var, bekamız tehlikededir’ demektedir. Halkımızın demokratik ulusal mücadelesi Rojava Kürdistan'ında, Suriye’de, Kuzey, Güney ve Doğu Kürdistan’da ulaştığı düzey sonuç alma aşamasına geldiğini göstermektedir. İçinde bulunduğumuz süreç kapsamlı bir hamleyle sonuca gideceğimiz bir dönemdir. Halkımızın sonuca gitmesinin zamanı gelmiştir, böyle bir süreci yaşıyoruz. Mücadelemizin geldiği aşama budur. İşte bu yüzden düşmanlarımız korku ve panik içerisindedirler. Çünkü artık sonuca gidebileceğimiz açıktır, bunun koşulları hem Kürdistan'da hem bölgede hem de uluslararası alanda olgunlaşmıştır. Bu süreçte Kürt ulusal birliği, bölge halklarıyla Kürtler arasında demokratik mücadele birlikteliği ile enternasyonalist ortaklaşma ve dayanışmayı büyüterek; faşizmi birleşerek yıkmanın zamanı gelmiştir.
Saray faşizminin Türkiye ve  Kürdistan halklarına yönelik saldırıları tüm hızıyla sürmektedir.
Ekonomik ve siyasal olarak içeride ve dışarıda tam bir çıkmazı yaşayan AKP/MHP faşizminin elinde çıplak zordan başka bir seçeneği kalmamıştır. Birleşik mücadelenin kendisini en yakıcı bir bicimde hissettirdiği bir dönemde devrimci siper yoldaşlığı ruhuyla Türkiye ve Kürdistan'da hayatın bütün alanlarında çok kahırlı bir biçimde sürmekte olan anti faşist mücadele ile dayanışmak ve birleşik mücadelemizin startını vermektir.  

'HAMLELERE GÜÇLÜ SAHİP ÇIKALIM'

CPT'nin yayımladığı raporuyla da teyit ettiği Kürt Halk Önderi A. Öcalan üzerinde insanlık tarihinin en büyük tecridi uygulanıyor, tarihte eşi benzeri olmayan bu ahlaksız-vicdansız tecrit, AKP-MHP-Ergenekon ittifakı ile ısrarla sürdürülmektedir.  22 yıldır aralıksız sürdürülen uluslararası İmralı tecrit sistemi artık dayanılmaz bir düzeye ulaşmıştır.
Başlattığımız, 'Zamanı Geldi, Öcalan'a Özgürlük Şimdi: Kürdistan'daki İşgal ve Faşizme Son' hamlesine tüm Kürtler, dostları ve demokrasi güçleriyle katılarak bu saldırıları sonlandırmalıyız. İmralı’daki tecridi tümden kaldırmak, cezaevlerinde açlık grevinde olan binlerce Kürt siyasi tutsağın eylemine ses olmak için, Önderliğimizi, halkımızı ve ülkemizi özgürleştirmek için, Güney Afrika’dan başlatılmış olan 'A. Öcalan’a Özgürlük' - BM’ye yüz binlerce mektup yazma kampanyası, yine Avrupa Kürt Kadın Hareketinin başlatmış olduğu 'Diktatör Erdoğan’ı Yargılamak İçin 100 Neden-100 Bin İmza' kampanyasına güçlü katılmalıyız. Bu hafta sonu, 13 Şubat Cumartesi günü Almanya’nın birçok eyaletinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uluslararası komplonun yıl dönümünde yapılacak protestolar, yürüyüşler olacak.

'13 ŞUBAT'TA BÜYÜK DÜŞMANA KARŞI ALANLARA!'

KON-MED olarak, başta federasyonlar, meclisler, kadın, genç, inanç kurumları, tüm bileşenlerimizi ve demokrasi güçlerini bu hamlesel kampanyaya güçlü katılmaya çağırıyoruz. 13 Şubat'ta Almanya’nın birçok merkezinde yapılacak yürüyüş ve mitinglere;  sürdürülen bu imha ve soykırım saldırılarına karşı, halkımızı birlik olmaya, katliamcı TC devletinden hesap sormak için duyarlı olmaya, yeryüzünde Kürdün en büyük düşmanı işgalci, faşist TC devletinin saldırılarına karşı vatanını, toprağını, onurunu, şerefini, varlığını savunmaya çağırıyoruz. İsyan edip topyekûn serhildan ruhuyla eylemlere katılmaya çağırıyoruz."

EYLEMLERİN YER VE SAATLERİ

KON-MED, Almanya’da 13 Şubat’ta yapılacak bazı merkezi yerlerdeki yürüyüş ve mitinglerin bilgilerini şöyle paylaştı:


"KASSEL
13.02.2021
Saat: 12:45
Yer: Leipzigerstr. 407 Kassel

DÜSSELDORF
13.2.2021
Saat: 14:00
Yer: DGB önü Düsseldorf

BERLİN
13.02.2021
Saat: 13:00
Yer: Leopoldpltz -Berlin
13 Şubat Bremen Yürüyüş toplanma yerini aktaramamışız.

BREMEN
13.02.2021
Saat:14:00
Yer: HBF Bremen


FRANKFURT
13.02.2021
Saat: 14:00
Yer: Bockenheimer Warte

HEILBRONN
13.02.2021
Saat:16:00
Yer: Klianzplatz

FREIBURG
13.02.2021
Saat:13:00
Stühlinger Kirchplatz

STUTTGART
13.02.2021
Saat:14:00
Schlossplatz

NÜRNBERG
13.02.2021
Saat:15:00
Yer: Hallplatz

SAARBRÜCKEN
13.02.2021
Saat: 15:00
Yer: Europa Galeri Saarbrücken."