KONGRA- GEL: 2024 çok önemli bir mücadele yılı olacak

KONGRA- GEL Eşbaşkanlık Divanı yeni yıl mesajında, “2024 yılında tüm mücadele alanları Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü hedefi ile mücadeleyi yükseltecektir” dedi.

2023 yılında yaşananları değerlendiren ve 2024 yılına ilişkin mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunan KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 2024 yılının çok önemli bir mücadele yılı olacağını ifade etti.

KONGRA-GEL’in mesajı şöyle:

“Yeni yılın başta Rêber Apo olmak üzere sömürgeci sistemin zindanlarında direnen tüm yoldaşlarımıza, özgür geleceğimizin güvencesi olan gerillaya, Kürdistan’da ve yurt dışında yaşayan halkımıza ve dostlarımıza kutlu olmasını, dünyada kadın özgürlüğüne dayalı demokratik ekolojik toplumsal sistemin gelişmesine vesile olmasını diliyoruz.

Rojhat ve Erdal arkadaşların şahsında büyük fedekarlık ve kahramanlıkla halkımızın özgür geleceğinin yaratıcıları olan 2023 yılı şehitlerimizi, derin saygı ve minnet ile anıyoruz. Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü temelinde amaçlarını gerçekleştirmenin sözünü yeniliyoruz.

Rêber Apo İmralı’da emsalsiz tarihi bir direniş ve duruş sergiliyor. Hareket ve halk olarak en büyük özeleştirimiz, Rêber Apo’nun İmralı’da 26. yıla girecek olan esaret koşullarıdır. 34 aydan beri mutlak tecrit altındadır. Bu nedenle de Özgürlük Hareketi olarak gelinen bu aşamada, tüm alanlarda Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü hedefi ile mücadele yürütülecektir. Bunu başarmanın koşullarının oluştuğuna inanıyoruz. Ancak bu temelde yetmez yoldaşlık konumundan çıkabiliriz.

Bu yıl Rêber Apo’nun dostları başlattıkları “Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası ile Önderliğin özgürlüğünü dünyanın dört bir yanında gündemleştirerek 2023 yılında tarihi bir adım attılar. Hareketimiz ve halkımız her alanda dostlarımızın başlattığı kampanyayı stratejik bir hamleye dönüştürdüler. Bu anlamda 2024 yılında tüm mücadele alanları Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü hedefi ile mücadeleyi yükseltecektir.

2023 yılı, Kürdistan özgürlük gerillasının geliştirdiği yeni savaş doktrinin büyük başarı kazandığı bir yıl oldu. Özellikle son süreçte Medya savunma alanlarında elde edilen sonuçlar ve görüntüler, yalana dayalı özel savaş politikalarını çökerterek faşist devlet sisteminde ciddi sarsıntılara yol açtı. Bu vesilesi ile gerillanın üstün başarısını bir kez daha içtenlikle kutluyoruz.

AKP- MHP faşizminin ısrarla yürüttüğü savaş politikaları, Türkiye’yi çöküş noktasına getirdi. 2023 yılının ikinci yarısında bu durum daha çok görünür hale geldi. Buna bağlı olarak devlet sistemi içindeki kriz ve çatışma giderek daha da derinleşecek. Muhalefette başlayan çözülme bunun ilk adımlarıdır.

Gerilla karşısında başarısız kalan Türk devletinin Rojava’da ve Şengal’de sivil insanları katletmesi, toplumsal yaşam alanlarına saldırması tam bir çaresizlik tablosudur. Gerilla cenazesine ve mezarlarına saldıran devletin psikolojik ve moral olarak geldiği son nokta, Esat Oktay Yıldıran isminin bir okula verilmesidir. Bu durum 12 Eylül faşizminin zihniyet olarak iktidarda olduğunun belgesidir.

Ancak 40 yıl önce Amed zindanında Kemal Pir ve yoldaşlarının tarihi direnişi karşısında naçar kalan yani yenilen faşist devlet aklından medet umar hale gelinmesi, devletin içine düştüğü büyük çaresizliğin göstergesidir.

12 Eylül askeri darbesinin Diyarbakır zindanında yaptığı katliamların ve vahşetin sorumlusunun adının bir okula verilmesi, AKP- MHP hükümetinin çöküş korkusu içinde olduğunu ve bunu durdurmak için özel savaşa daha çok yer vereceğini gösteriyor.

Bütün bunlar 2024 yılının çok önemli bir mücadele yılı olacağını gösteriyor. Özgürlük Mücadelesinin 2023 yılında yarattığı gelişmeler ile gireceğimiz yeni yılda büyük hedef, faşist sistemi çökertme ve devleti Kürt sorununda çözüme mecbur etme temelinde İmralı sisteminin ortadan kaldırılmasıdır.

Türk devlet faşizminin çökertilmesi ile Kürt halkı ve birlikte yaşadığımız halklar arasında kurulacak olan demokratik ulus sistemi, tüm bölge halklarının demokratik özgür geleceği için umut olacaktır.

2023 yılında Rojava devriminin ortaya çıkardığı “toplumsal sözleşme”, Rêber Apo’nun demokratik konfederalizm ve demokratik ulus paradigmasının ulaştığı düzeyi göstermektedir. Demokratik ulusun boyutlarına göre yürütülecek olan toplumsal inşa mücadelesi, 2024 yılının kazanılmasında belirleyici bir rol oynayacaktır.

Bu anlamda 2024 yılı hem halkımız hem de bölge halklarının demokratik geleceği açısından oldukça önemli stratejik bir mücadele yılıdır.

İmralı sisteminin çökertilmesini sağlayacak bir mücadele yılı olması temelinde yeni yılın halkımız, bölge halkları ve tüm insanlık için demokrasi ve özgürlüğe vesile olmasını diliyoruz.”