KONGRA-GEL 27 Kasım’ı kutladı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümünü bir mesajla kutladı.

Eşbaşkanlık Divanı, PKK’nin 41’inci yıldönümünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, yoldaşlarına, Kürdistan halkı ve ilerici tüm insanlığa kutlarken, özgürlük şehitlerini andı.

“Önder Apo’nun en büyük eseri PKK’dir ve tüm yaşamını PKK’nin başarısına adadı” diyen KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, “Kürdistan halkının tarihinde en büyük gelişme, Kürdistan halkının yaşamındaki en büyük değişim, PKK’nin kuruluşu ile gerçekleşti” diye ekledi.

PKK’nin kuruluşunun özgür Kürdün yaşamında bir milat olduğunu kaydeden KONGRA-GEL, “PKK mücadelesinden önce Kürdistan halkının umudukesilmişti” dedi ve şimdi Kürt halkının hem bölge halkları, hem de ilerici insanlık için özgür yaşam umudu olduğunu ifade etti.

KONGRA-GEL, “Özgürlük hareketinin kazanımları nedeniyle işgalci devlet Kürdistan halklarına saldırıyor ve kazanımları yok etmek istiyor” derken, Kürt devriminin işgalcileri korkuttuğunun altını çizdi.

Bu nedenle Kürt halkına vahşice saldırı geliştirildiğini belirten KONGRA-GEL, Türk devletinin bu saldırılarla aynı zamanda kendi ömrünü uzatmaya çalıştığını vurguladı.

Türjk işgali karşısında Kürdistan halkları, siyasi partiler, ilerici-demokratik örgütler ve aydınları mücadeleye çağıran KONGRA-GEL, “Rojava devriminin başarısı, Kürdistan halkı ve bölge halklarının özgür yaşam başarısıdır. Rojava’nın başarısı Türk devlet faşizminin yenilgisine de vesile olacak. Türk devlet faşizminin yenilgisi ise Kürdistan halkları ve Önder Apo’nun özgürlüğü önündeki duvarın yıkılmasıdır” dedi.

Açıklama, “42’nci müdadele yılında, işgalciliğin yenilgisi için, Kürdistan ve yurtdışında mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” diye noktalandı.