KONGRA GEL: Önder Apo'nun doğum günü özgür Kürt'ün doğum günüdür

KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününü kutladı. KONGRA-GEL, "Kürdistan halkı tarihinde milat olan Önder Apo'nun doğum günü özgür Kürt'ün doğum günüdür" dedi.

Yazılı bir kutlama mesajı veren KONGRA GEL, “Önder Apo'nun 73. yaş gününü yürekten kutluyor, sevgi ve saygımızı kendisine takdim ediyoruz. Önder Apo'nun 73. yaş günü tüm Kürdistan halklarına ve ilerici insanlığa kutlu olsun. Özgür Kürt'e özellikle özgür kadına kutlu olsun diyoruz. Kürdistan halkı tarihinde milat olan Önder Apo'nun doğum günü özgür Kürt'ün doğum günüdür” dedi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi:

“Birinci dünya savaşında sonra kapitalist modernite sistemi ile işgalci devletlerin katliam cenderesinde bulunan Kürt halkı dağılma tehlikesiyle yüz yüze kaldı. Kürt halkı bu duruma karşı birçok kez başkaldırdı ancak katliam cenderesinden kurtulamadı, kendisini özgürleştiremedi.

Kürdistan halkının katliam tehlikesi yüz yüze kaldığı bu süreçte Önder Apo 4.4.1949 yılında dünyaya geldi. Kendini ve halk gerçekliğini içinde bulunduğu bu koşullarda tanıdı. Özgür Kürt olarak katliam girişimlerine ve düşman ile birlikte hareket eden işbirlikçilere karşı tarihi Önderlik yürüyüşünü başlattı.

PKK örgütlenmesi ile Önder Apo ikinci doğuşunu gerçekleştirdi. PKK mücadelesi, ARGK ve ERNK direnişi sayesinde Kürdistan'ın dört parçasında Kürt halkının umut ve inancı büyüdü. Kürt halkı gerek ülkede gerekse ülke dışında işgalcilere karşı mücadeleye başladı.

Önder Apo Kürt kadını şahsında tüm kadınları en büyük ezilen ulus olarak nitelendirdi. Kadının özgürlüğünü de toplumun özgürlük ölçüsü olarak belirledi ve 'Kadın özgür olmadıkça toplum ve ulus özgürleşemez' dedi.

Önder Apo önderliğinde Kürdistan halkı özgürlük mücadelesiyle Ortadoğu'da yeni bir tevazün yarattı. Komplocu devletler, işgalci Türk devleti ve Türk devleti ile her zaman işbirliği yapan işbirlikçi Kürtler yani KDP, bu gelişmelerden rahatsız oldu, korktu. Dolayısıyla Önder Apo şahsında özgür Kürt kazanımlarına karşı uluslararası komployu düzenledi.

Ancak komplocu güçlerin planını derinlemesine anlayan Önder Apo, komplocuların başarıya ulaşmaması ve katliam kuşatmasının kırılması için özgürlük paradigmasını sunarak üçüncü doğuşunu gerçekleştirdi ve tüm insanlığa özgürlük umudu oldu.

Demokratik modernite paradigması kadın özgürlüğü, demokratik ekolojik temelinde tüm dünyada yankılandı, özgürlük yanlılarına umut oldu. Önder Apo bu temelde sadece Kürdistan halkı ile sınırlı kalmadı, tüm özgürlükçülere, ilerici insanlığa özellikle kadın özgürlüğüne büyük umut oldu.

Önder Apo'nun önderliği bundan dolayı tüm dünyada büyüyor, Önder Apo'ya sahipleniş gelişiyor. Komplocu güçler de aynı zamanda Önder Apo, Kürt halkı ve özgürlük mücadelesine saldırılarını sürdürüyor.

AKP-MHP ve KDP, 2021 yılındaki yenilgilerinden sonra gerilla güçlerine karşı daha büyük saldırı hazırlığını yapıyor. Tüm Kürdistan halkı ile dostlarımızın bu konuda seferber olması gerekiyor. Kürdistan parti ve kurumları Kürt düşmanı Türk devleti ve işbirlikçisi KDP'nin saldırılarına sessiz kalmaması gerekiyor. Gün işgal ve ihanete karşı direniş günüdür. Halkımızın birliği, başarısı ve özgürlüğü de bu direnişe bağlıdır.

Önder Apo 4 Nisan tarihinde 74. yaş gününden gün alıyor. Önder Apo için herkesin ahlaki ve vicdani muhakemede bulunması gerekiyor. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü bize bağlı. Önder Apo'nun özgürlüğü faşizmin yenilgisidir, Kürdistan'ın dört parçasında ve tüm Ortadoğu’da halkların demokrasi ve özgürlüğüdür.

Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için herkesin kendisine çalışma planı oluşturması gerekiyor. Haftalık, aylık, 6 aylık yıllık planlamalar yapılmalı. Apocu ruh ile örgülü çalışmayla işgal ve ihanete karşı ülkede, ülke dışında her alanda seferber olunmalı. Bu temelde sonuç alabilir, sürece ve tarihe cevap olabiliriz.

Önder Apo'nun doğum gününü tekrar kutluyor, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü temelinde halkımızın ve tüm dostların mücadelesinde başarılar diliyoruz.”