KONGRA-GEL: Newroz’da devletin tehditlerine yanıt verilmeli

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 21 Mart Newroz bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. KONGRA-GEL, bu Newroz’da Türk devletinin tehditlerine yanıt verilmesi çağrısında bulundu.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yazılı mesajında, Newroz’u “başta Önder Apo ve tüm özgürlük tutsakları olmak üzere, Kürdistan ve Ortadoğu halkları ile farklı cephelerde kendi halkı ve ülkesini koruyan tüm yoldaşlara” kutladı.

Mesajda, “Bu yılki Newroz vesilesiyle başta yoldaş Mazlum Doğan, Sema, Zekiye, Rahşan, Ronahî, Bêrîvan ve tüm Newroz şehitlerini saygı ile anıyor ve onların amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü tekrarlıyoruz” denildi.

Kürdistan halklarının bu yıl Newroz’u “Garê zaferi coşkusuyla” karşıladığını belirten KONGRA-GEL, “Türk devleti Kürt halkı ve Kürdistan’ın başlıca düşmanıdır.  Heftanîn ve Garê’de ağır darbeler yedi ve tekniğe dayalı savaş konsepti, gerilla tarafından boşa çıkarıldı” vurgusunda bulundu.

Mesajda devamla şunlar belirtildi:

“AKP-MHP faşist iktidarı, HPG karşısında tekniğe dayalı savaş konsepti ile sonuç alamayınca, bu kez Önder Apo’nun yaşamı hakkındaki haberlerle Kürdsitan halkları ve Özgürük Hareketi’ni tehdit ediyor.

Bu nedenle, Kürdistan halkları açısından Newroz’un Türk devlet faşizminin tehditlerine yanıt olması gerekiyor.  Önder Apo, özgür Kürdü ve Kürdistan halklarını ‘Newroz halkı’ olarak adlandırdı.  Bu nedenle de, Kürdistan halklarının her zamankinden daha fazla kitlesel katılımlarla, Önder Apo’ya bağlılığı ve sevgisini göstermeli ve bu şekilde mesajını tüm taraflara iletmeli. Özellikle de bu dönemde Newroz kutlamalarına katılım çok önemlidir.

Önder Apo halkımızın ve hareketimizin kırmızı çizgisidir; bizim için varlık ve yokluk konusudur. Aile ve avukatların Önder Apo ile görüşmesi ve halkımıza doğru bilgi getirmesi için kamuoyunun baskısı güçlü olmalı ve İmralı’nın kapılarını açabilmeli. Bu nedenle Newroz kutlamaları halkımız ve dostlarımız için büyük bir fırsattır.

Newroz kutlamaları aynı zamanda yurtiçinde ve yurtdışında ‘Özgürlük zamanı’ hamlesinin yükseltilmesine vesile olacak. Biz Kürdistan halkları olarak, Önder Apo’ya borçluyuz. Önder Apo şahsında Kürdistan halkları üzerinde tecrit ve işkence uygulanıyor. ‘Özgürlük zamanı’ hamlesi ile, bu zulme ‘artık yeter’ diyoruz.

Türk devletinin 100 yıllık faşist düzeni, Önder Apo, Özgürlük Hareketi ve halkımızın direnişi sonucunda büyük bir kriz yaşıyor. HPG karşısındaki çaresizliğini, halka ve HDP’ye saldırılarla gizlemek istiyor. Ancak Türk devleti ne yaparsa yapsın, faşist düzenin yenilgisini engelleyemeyecektir. Bu dönem, faşizmin yenileceği, Önder Apo ve Kürdistan halklarının özgürlüğünün sağlanacağı dönemdir. Faşist Türk devlet sisteminin yenilgisi, Kürdistan’ın dört parçası ve bölgedeki tüm halkları için demokrasinin yolunu açacaktır.

Bu temelde, halkımızın direnişini gönülden selamlıyor, Kürdistan halklarının Newroz’unu bir kez daha kutluyor ve halkımıza büyük başarılar diliyoruz.”